Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kandidat za gradonačelnika Splita na sljedećim lokalnim izborima bit će Ranko Ostojić, budući da je sinoć, u nazočnosti predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, takvu jednoglasnu odluku donio splitski gradski odbor te stranke, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Splitu.


Kako je rekao Zoran Milanović, stranka u cijelosti stoji iza Ostojića zato što je bolji i sposobniji od drugih, što ima veliko iskustvo, bez sukoba je interesa, pošten je i, kako je rekao, splitsko dite.

Vezani članci Slika nije dostupna Kerum: Ja sam prepametan čovjek! Slika nije dostupna Šaman Hodak: HDZ je dio Boga, a HDZ vodi Hrvatsku!

Neposredan izbor gradonačelnika potpuno je nova igra i tu su nova pravila. Nema više skrivača, nema naknadnih dogovora. Istaknuo je da SDP s imenima izlazi ranije kako bi kandidati stranke u većim gradovima znali da njihova stranka čvrsto stoji iza njih, a isto i građani koji ih biraju.

Imamo osam mjeseci do izbora, to je razdoblje u kojemu se optimalno može prezentirati program i građani vidjeti s kim imaju posla, kazao je Milanović, uvjeren, kao i nositelj liste na budućim lokalnim izborima u Splitu Marin Jurjević i kandidat za gradonačelnika Ranko Ostojić, da je vrijeme HDZ-a u Splitu prošlo i da će nakon izbora vlast u Splitu preuzeti SDP na čelu s gradonačelnikom Ostojićem.

Na novinarsku primjedbu da je u to isto uvjeren i tajkun Željko Kerum koji želi biti gradonačelnik Splita, Milanović je ocijenio kako je "to jedini ozbiljni protukandidat Ranku Ostojiću".

Na novinarski upit Milanoviću da mu dio javnosti zamjera što oštrije ne reagira na 'promašaje' Ive Sanadera, Milanović je odgovorio kako je to samo stajalište određenih ljudi.

"SDP nisam samo ja, o svim temama koje su već mjesecima goruće u hrvatskom društvu SDP govori svaki dan. Jedini je problem, po meni, što bi neki htjeli repliku Sanadera. To neće dobiti", kazao je Milanović.