Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovački duh

SDP: Kerum je pokazao svoje razumijevanje politike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reagirajući danas na jučerašnje izjave gradonačelnika Željka Keruma kako su političari jeftina roba koja se može kupiti, splitski SDP navodi da je 'trgovački duh očito na najgori mogući način postao sinonim za dio splitskog političkog i ljudskog mentaliteta'.

U priopćenju koje potpisuje predsjednik gradskog odbora SDP-a Marin Jurjević navodi se da je gradonačelnik svojom uvredljivom izjavom na neviđen način otkrio svoje razumijevanje politike i javnog djelovanja uopće.

Pročitajte i ovo Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari Ilustracija Rezultati glasanja Trebaju li političari imati službenu bankovnu karticu? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Izjavom se gradonačelnik otvoreno ismijava logici demokracije, višestranačja i parlamentarizma i sve se tako pretvara u trgovinu, pazar i manipulaciju, navodi se u priopćenju splitskog SDP-a.

Jurjević navodi i kako 'gradonačelnik Kerum mora shvatiti da ni on neke stvari nikad neće moći kupiti pa ma koju cijenu bude nudio. Jer najbitnije stvari u životu se ne kupuju, nego stječu strpljivošću, tolerancijom, skromnošću, poštivanjem drugih, civiliziranim rješavanjem problema i dijalogom - a to je puno teže i za neke nikad dostižno. Naš grad takvim izjavama doživljava očit civilizacijski pad iz kojeg će, uvjereni smo, ipak vrlo brzo izići', zaključio je Jurjević. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene