Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CURE INFORMACIJE

SDP ima plan ako Ustavni sud zabrani kandidaturu Milanoviću dok je predsjednik?

Uvodni govori Milanovića i Grbina - 20
Uvodni govori Milanovića i Grbina - 20 Goran Mehkek / CROPIX
Aktualno Galerija Uvodni govori Milanovića i Grbina - 20 Uvodni govori Milanovića i Grbina - 20 Foto: Goran Mehkek / CROPIX Uvodni govori Milanovića i Grbina - 14 Uvodni govori Milanovića i Grbina - 14 Foto: Goran Mehkek / CROPIX Uvodni govori Milanovića i Grbina - 13 Uvodni govori Milanovića i Grbina - 13 Foto: Goran Mehkek / CROPIX Uvodni govori Milanovića i Grbina - 15 Uvodni govori Milanovića i Grbina - 15 Foto: Goran Mehkek / CROPIX +2 Uvodni govori Milanovića i Grbina - 18 Galerija 1/7 >>
Cure informacije sa sastanka vrha SDP-a. Navodno, SDP ima plan ako Ustavni sud zabrani kandidaturu Milanoviću dok je predsjednik.

Glavni odbor SDP-a potvrdio je nositelje izbornih lista. Za nositelja u prvoj izbornoj jedinici potvrdili su Zorana Milanovića

Peđa Grbin je na sjednici SDP-a govorio o planovima u slučaju da Ustavni sud zabrani Milanoviću kandidaturu na izborima. Jedna od opcija je, javlja N1, da Milanović ostane kandidat za premijera, ali da ne bude na SDP-ovoj listi.

Grbin je povukao paralelu sa Franjom Tuđmanom i HDZ-om. Tako je naveo da je 1992. godineTuđman kao predsjednik države bio kandidat na izborima za saborske zastupnike.

Pročitajte i ovo Uvodni govori Milanovića i Grbina - 39 SASTANAK VRHA SDP-A Pogledajte s kojom je pjesmom Milanović završio svoj govor

Dodao je da je na izborima 1995. godine Tuđman bio nositelj HDZ-ove liste te da je bio nositelj HDZ-ovih listi čak i na lokalnim izborima.

Zaključio je s podsjećanjem da je Vlatko Pavletić kao vršitelj dužnosti predsjednika Republike bio i kandidat na izborima za Sabor. Ukazao je da se SDP-u problematizira ono što je HDZ radio u praksi.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Peđa Grbin na sjednici Glavnog odbora SDP-a Iz minute u minutu SDP posložio dio izbornih karata, čeka se Ustavni sud: Sve se promijenilo

Nositelj liste u drugoj izbornoj jedinici biti će Boris Lalovac, u trećoj Siniša Hajdaš Dončić, u četvrtoj Mišel Jakšić, u petoj Predrag Fred Matić, u šestoj Mihael Zmajlović, u sedmoj Kristini Ikić Baniček, u osmoj Peđa Grbin, u devetoj Sabina Glasovac, a desetoj Ranko Ostojić.

SDP neće imati kandidate u 11. jedinici za dijasporu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene