Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Klubovi zastupnika SDP-a, HNS-a i HSU-a traže od Saboru iskazivanje nepovjerenja ministru Pavi Barišiću zbog slučaja plagijat.


SDP, HNS i HSU uputili su u saborsku proceduru prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Pavi Barišiću, ministru znanosti i obrazovanja.

Vezani članci Slika nije dostupna Barišić za Novu TV: "Otklonjene su sve sumnje oko plagiranja, ne očekujem ispriku Đikića" Slika nije dostupna Đikić: ''Barišiću se nudila pomoć da me se finanacijski uništi''

U obrazloženju prijedloga ističe se kako predmetna analiza ukazuje, ne samo da plagiranje predstavlja uobičajen način rada kod ministra Barišića, već i da je ministar Barišić, nakon što ga se suoči s činjenicom da je njegov plagijat utvrđen, mijenjao tekstove svojih radova kako bi nevješto prikrio plagiranje, priopćeno je iz SDP-a. 

"Takvim postupanjem ministar Barišić, ali još i više predsjednik Vlade Plenković, šalju poruku javnosti da u plagiranju nema ničega lošega i da se ne radi o praksi koju je potrebno najoštrije osuditi", ističe se u priopćenju.