Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera s plagiranjem

HNS kreće u skupljanje potpisa za smjenu Barišića: "On je plagijator koji je lagao javnosti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici HNS-a pokreću postupak za izglasavanje nepovjerenja Pavi Barišiću.

HNS pokreće postupak za izglasavanje nepovjerenja ministru obrazovanja Pavi Barišiću.

Pročitajte i ovo HNS-ov kamp u Velikoj Gorici Anketa Dnevnika Nove TV Tko bi trebao platiti izgradnju stadiona u Hrvatskoj? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Josip Pavić, državni tajnik - 2 Za Dnevnik Nove TV Državni tajnik o ustaškoj zastavi: "Dovoljno je jasno tko je kriv i odgovoran"

Najavio je to danas zastupnik HNS-a Goran Beus Richemberg poručivši kako je Barišić dokazani plagijator.

"Premijer je propustio smijeniti dokazanog plagijatora i osobu koju laže iz Vlade te mu je pružio punu podršku. Zastupnici HNS-a preuzimaju stvar u svoje ruke i pokreću službeni postupak za izglasavanje nepovjerenja ministru Barišića zbog dokazanog plagiranja i činjenice da je lagao hrvatskoj javnosti", poručio je Richemberg.

HNS-ov zastupnik očekuje da se točka o izglasavanju nepovjerenja ministru Barišiću po žurnom postupku uvrstiti u saborski dnevni red.

Stvar je u rukama predsjednika Sabora Bože Petrova, on je po Poslovniku dužan to uvrstiti u dnevni red, a kada će to napraviti, to ovisi o njemu. Nadamo se da će to biti ovaj ili sljedeći petak, no "škare i platno" su u Petrovljevim rukama, kaže Beus.

Nakon što skupe potpise, zastupnici ih predaju predsjedniku Sabora, zahtjev se treba raspraviti i o njemu glasovati najkasnije u roku od 30 dana, Vlada ima rok za očitovanje osam dana od predaje zahtjeva.

Premijer Plenković jučer je poručio da stoji iza ministra Barišića te da smatra kako je cijela priča prenapuhana. No, HDZ-ov partner Most i dalje na ovo pitanje izbjegava kamere.

"Mislim da ćemo podržati tu inicijativu", kazao je Krešimir Beljak, šef HSS-a. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene