Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDP bira novog šefa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović danas je najavila da će Glavnom odboru SDP-a, koji će se održati u subotu, 21. travnja, predložiti sazivanje izvanredne izborne konvencije na kojoj će se birati novi predsjednik stranke.

Rekla je da je tu odluku donijela sukladno Statutu SDP-a i u dogovoru s predsjednikom Glavnog odbora Toninom Piculom, nakon što je Ivica Račan danas zbog teške bolesti podnio ostavku na tu dužnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Antunović: moja ostavka nema veze s urotničkim planom za osvajanje predsjedničkog mjesta u SDP-u Slika nije dostupna Antunovićka odlazi s mjesta potpredsjednice SDP-a zbog neslaganja s Milanovićem

Na pitanje hoće li se kandidirati na čelno mjesto SDP-a, Željka Antunović je rekla da je "kalkuliranje s imenima neukusno i nemoguće, i u najblažem slučaju preuranjeno".

S njom se suglasio i član Izvršnog odbora stranke Zoran Milanović, upitan za komentar napisa na nekim internetskim portalima da je upravo on Račanov izbor za novog predsjednika SDP-a. On drži da će se ovih dana pojaviti još mnogo špekulacija.

"Kandidiranje ne ovisi o pojedincu, nego o proceduri i podršci
stranke", zaključila je Željka Antunović na konferenciji za novinare u sjedištu SDP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene