Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Antunović: moja ostavka nema veze s urotničkim planom za osvajanje predsjedničkog mjesta u SDP-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željka Antunović, koja je u subotu podnijela ostavku na dužnost zamjenice predsjednika SDP-a, izjavila je da je to njezin "osoban čin" i da nema nikakve veze s urotničkim planom za osvajanje predsjedničkog mjesta.

"Nadam se da će ostavka izazvati pozitivan šok koji će u stranci ojačati dijalog i toleranciju na različito mišljenje", rekla je Antunović i dodala da više ne može gledati da se pred problemima gura glava pod tepih i u tome sudjelovati. Naglasila je da se na ostavku odlučila, jer na ni jedan drugi način nije mogla utjecati da se u stranci napokon otvori iskrena i tolerantna rasprava o važnim političkim pitanjima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Antunovićka odlazi s mjesta potpredsjednice SDP-a zbog neslaganja s Milanovićem Slika nije dostupna SDP bira novog šefa

Antunović je bezuspješno tražila od predsjednika stranke Zorana Milanovića da sazove stranački vrh kako bi raspravili o lošem izbornom rezultatu u Osijeku te analizirali stranačke poteze vezane za ZERP. To je bio zadnji u nizu nesporazuma između Antunović i predsjednika SDP-a Milanovića, koji inače datiraju još iz prosinca prošle godine.

"Ostavka je jedna od najtežih oduka u mom životu", ističe Antunović i dodaje da ne može preuzeti odgovornost za odluke vodstva, ako u njihovoj pripremi nije sudjelovala. "Ne želim smijeniti Milanovića. Bila bih najsretnija kad bi prihvatio aktivniju ulogu u jačanju zajedništva unutar SDP-a...", tvrdi Antunović. SDP mora sačuvati status otvorene stranke, a ne da postane sekta, jer je to pozicija koju treba prepustiti HDZ-u.

Upitana zašto ostavku nije dala prije no što je postala potpredsjednicom Hrvatskog sabora Antunović je odgovorila da je ostavku dala na stranačku funkciju i dodala kako iskreno vjeruje da je njezino predlaganje na mjesto potpredsjednice Sabora rezultat njezinog dugogodišnjeg rada u SDP-u, a ne blagonaklonosti predsjednika stranke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene