Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BURNE REAKCIJE OPORBE

'Skandalozno je i nedopustivo da u Vladi sjedi ministar koji veliča zločin'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sporna fotografija koju je danas objavio tjednik Novosti izazvala je burne reakcije na društvenim mrežema u redovima oporbe.

Socijldemokratska partija Hrvatske (SDP) objavila je da, ako je autentična fotografija ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koju su objavile Novosti i ako je pisao tekstove koje spominju, on mora snositi posljedice i premijer mora reagirati, a potpredsjednik stranke Zlatko Komadina smatra da ministra Hasanbegovića hitno treba smijeniti.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

'Ako je ovo što prenose Novosti istina, skandalozno je i nedopustivo da u današnjoj suvremenoj Hrvatskoj koja je zajedno s Europom nastala na temeljima antifašizma, u Vladi RH sjedi ministar koji veliča zločin! Da bi zaštitili ugled Hrvatske u svijetu i pokušali umanjiti ogromnu štetu koju je HDZ nanio sa svojim ministrom kulture, prvo što u ovom trenutku treba učiniti jest hitna smjena čovjeka koji ne poštuje temelje hrvatske državnosti', objavio je Zlatko Komadina na Facebooku.

'Ministar kulture Hasanbegović je dužan javnosti objasniti je li fotografija koje su objavile Novosti, autentična i je li doista pisao spomenute tekstove. Ukoliko su predmetne fotografije i tekstovi autentični, tada ministar mora snositi posljedice i premijer mora reagirati', piše u SDP-ovim objavama na društvenim mrežama.

'Ako su fotke autentične, zbog ugleda RH u očima vlastitih građana, a onda i međunarodne zajednice, Hasanbegović mora otići', objavio je Bojan Glavašević na SDP-ovu Twitteru.

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović je insinuacijom, provokacijom i još jednom u nizu podvala kojom ga se želi diskreditirati nazvao objavu fotografije u "Novostima", glasilu Srpskog narodnog vijeća (SNV), koje navodi da je na njoj Hasanbegović s ustaškom kapom na glavi.

"Novosti" su objavile fotografiju uz koju navode da se Hasanbegović fotografirao s ustaškom kapom 1996. godine te da je u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska", glasilu Hrvatskog oslobodilačkog pokreta, pisao članke o ustašama kao herojima i mučenicima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene