Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sporna fotografija koju je danas objavio tjednik Novosti izazvala je burne reakcije na društvenim mrežema u redovima oporbe.


Socijldemokratska partija Hrvatske (SDP) objavila je da, ako je autentična fotografija ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koju su objavile Novosti i ako je pisao tekstove koje spominju, on mora snositi posljedice i premijer mora reagirati, a potpredsjednik stranke Zlatko Komadina smatra da ministra Hasanbegovića hitno treba smijeniti.

Vezani članci Slika nije dostupna Tjednik Novosti: 'Lako je provjeriti jesmo li intervenirali u fotografiju' Slika nije dostupna FOTOGRAFIJA UZDRMALA JAVNOST Ministar Hasanbegović pozirao s ustaškom kapom?

'Ako je ovo što prenose Novosti istina, skandalozno je i nedopustivo da u današnjoj suvremenoj Hrvatskoj koja je zajedno s Europom nastala na temeljima antifašizma, u Vladi RH sjedi ministar koji veliča zločin! Da bi zaštitili ugled Hrvatske u svijetu i pokušali umanjiti ogromnu štetu koju je HDZ nanio sa svojim ministrom kulture, prvo što u ovom trenutku treba učiniti jest hitna smjena čovjeka koji ne poštuje temelje hrvatske državnosti', objavio je Zlatko Komadina na Facebooku.

'Ministar kulture Hasanbegović je dužan javnosti objasniti je li fotografija koje su objavile Novosti, autentična i je li doista pisao spomenute tekstove. Ukoliko su predmetne fotografije i tekstovi autentični, tada ministar mora snositi posljedice i premijer mora reagirati', piše u SDP-ovim objavama na društvenim mrežama.

'Ako su fotke autentične, zbog ugleda RH u očima vlastitih građana, a onda i međunarodne zajednice, Hasanbegović mora otići', objavio je Bojan Glavašević na SDP-ovu Twitteru.

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović je insinuacijom, provokacijom i još jednom u nizu podvala kojom ga se želi diskreditirati nazvao objavu fotografije u "Novostima", glasilu Srpskog narodnog vijeća (SNV), koje navodi da je na njoj Hasanbegović s ustaškom kapom na glavi.

"Novosti" su objavile fotografiju uz koju navode da se Hasanbegović fotografirao s ustaškom kapom 1996. godine te da je u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska", glasilu Hrvatskog oslobodilačkog pokreta, pisao članke o ustašama kao herojima i mučenicima. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju