Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stranka Zorana Milanovića lani je bila štedljiva, ali kao i država, 'vuče' dug iz prijašnjih godina koji treba pokriti.


SDP je objavio financijsko izvješće za prošlu godinu, a za razliku od države koju vode, stranačka blagajna ipak im nije bila u minusu. Ostvarili su 39,4 milijuna kuna prihoda što je nešto manje nego 2013. kada su imali 40,8 milijuna kuna.

No, zato su SDP-ovci bili štedljivi pa su potrošili tek 33,2 milijuna kuna pa su godinu završili s plusom od nešto više od 6,14 milijuna kuna. Ipak, kako se napominje u izvješću, ta će sredstva iskoristiti za pokriće duga iz prijašnjih razdoblja koji iznosi čak 8,65 milijuna kuna.

Vezani članci Gordan Maras s fritulama u ruci ukazuje na korupciju na zagrebačkom adventu (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Maras: "Zagreb ima najkorumpiraniji Advent u Europi, 10 kuna od fritula ode na korupciju" SDP Vinkovci (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) SDP priopćio: "Stoka ponovno razbila staklo na ulaznim vratima vinkovačkog SDP-a"

Istraživanje Dnevnika Nove TV: HDZ nikad jači i nedostižan SDP-u

Najviše sredstava, gotovo 34 milijuna kuna, u SDP-ovu je blagajnu stiglo od prihoda po posebnim propisima, odnosno iz lokalnih i državnih proračuna iz kojih im se isplaćuje novac za svakog zastupnika i vijećnika u predstavničkim tijelima. Od članarine su prikupili 2,11 milijuna kuna, od imovine 2,27 milijuna, a donacija tek 274 tisuća kuna.

SDP ima 47 zaposlenih, a na njihove plaće potrošili su 6,3 milijuna.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook