Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bili su štedljivi

Financijsko izvješće 2014. - SDP ima 'viška' u blagajni, ali mora pokriti stari dug

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka Zorana Milanovića lani je bila štedljiva, ali kao i država, 'vuče' dug iz prijašnjih godina koji treba pokriti.

SDP je objavio financijsko izvješće za prošlu godinu, a za razliku od države koju vode, stranačka blagajna ipak im nije bila u minusu. Ostvarili su 39,4 milijuna kuna prihoda što je nešto manje nego 2013. kada su imali 40,8 milijuna kuna.

No, zato su SDP-ovci bili štedljivi pa su potrošili tek 33,2 milijuna kuna pa su godinu završili s plusom od nešto više od 6,14 milijuna kuna. Ipak, kako se napominje u izvješću, ta će sredstva iskoristiti za pokriće duga iz prijašnjih razdoblja koji iznosi čak 8,65 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Istraživanje Dnevnika Nove TV: HDZ nikad jači i nedostižan SDP-u

Najviše sredstava, gotovo 34 milijuna kuna, u SDP-ovu je blagajnu stiglo od prihoda po posebnim propisima, odnosno iz lokalnih i državnih proračuna iz kojih im se isplaćuje novac za svakog zastupnika i vijećnika u predstavničkim tijelima. Od članarine su prikupili 2,11 milijuna kuna, od imovine 2,27 milijuna, a donacija tek 274 tisuća kuna.

SDP ima 47 zaposlenih, a na njihove plaće potrošili su 6,3 milijuna.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene