Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savudrijski ribari u problemu

"Želimo normalno ribariti, a ne da nas slovenska policija kontrolira i ometa u radu"

Savudrija (Dnevnik.hr)
Savudrija (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Savudrija (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Savudrijski ribari večeras bi trebali održati sastanak na kojem će sažeti najnovije događaje s hrvatsko-slovenske morske granice.

Navode kako će zaključke svog sastanka predstaviti na sastanku s nadležnim ministarstvima u Zagrebu te probati pronaći rješenje za učestale kontrole slovenske policije, kao i za najavljene kazne.

Pročitajte i ovo Ribar (Foto: Dnevnik.hr) Problemi sa Slovencima Ribari nakon sastanka u Vladi: ''Od večeras mirno spavamo. Možemo normalno raditi'' Mirno u Savudrijskoj vali (Foto: Dnevnik.hr) Zadnji dan u godini MVEP: Slovenija nema pravo primjenjivati svoje propise na području RH

Spomenute kazne kod ribara izazivaju strah i nelagodu zbog toga što granicu koriste svakodnevno zbog privatnih i poslovnih razloga.

''Problemi su u tome da želimo normalno ribariti, da nas ne kontrolira njihova policija i da nas ne ometa u radu i da možemo normalno ići preko granice, jer idemo svaki tjedan skoro'', objasnio je Marko Fusić, savudrijski ribar.

''Za te kazne ne znam hoće li doći, neće doći. Službeno ništa nismo dobili, ne znam u kojem roku oni moraju poslati te kazne, šalju li ih ili ne šalju'', rekao je ribar Diego Makovac.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene