Savudrijski ribari večeras bi trebali održati sastanak na kojem će sažeti najnovije događaje s hrvatsko-slovenske morske granice.

Galerija +0 Savudrija (Dnevnik.hr)

Navode kako će zaključke svog sastanka predstaviti na sastanku s nadležnim ministarstvima u Zagrebu te probati pronaći rješenje za učestale kontrole slovenske policije, kao i za najavljene kazne.

Vezani članci Ribar (Foto: Dnevnik.hr) Ribari nakon sastanka u Vladi: ''Od večeras mirno spavamo. Možemo normalno raditi'' Mirno u Savudrijskoj vali (Foto: Dnevnik.hr) MVEP: Slovenija nema pravo primjenjivati svoje propise na području RH

Spomenute kazne kod ribara izazivaju strah i nelagodu zbog toga što granicu koriste svakodnevno zbog privatnih i poslovnih razloga.

''Problemi su u tome da želimo normalno ribariti, da nas ne kontrolira njihova policija i da nas ne ometa u radu i da možemo normalno ići preko granice, jer idemo svaki tjedan skoro'', objasnio je Marko Fusić, savudrijski ribar.

''Za te kazne ne znam hoće li doći, neće doći. Službeno ništa nismo dobili, ne znam u kojem roku oni moraju poslati te kazne, šalju li ih ili ne šalju'', rekao je ribar Diego Makovac.


 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju