Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritizira Džakulu

Savo Štrbac: Ovo je bilo posljednja godina da Hrvatska slavi Oluju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Dokumentacijsko-informacijskog centra Veritas Savo Štrbac kritizirao je odlazak predsjednika Veljka Džakule na obilježavanje Dana Domovinske zahvalnosti, te izrazio uvjerenje da je ovo posljednja godina u kojoj Hrvatska na državnoj razini slavi tu Oluju.

Štrbac je u izjavi za novinare nedaleko Bosanskog Petrovca gdje je obilježeno stradanje Srba koji su se povlačili pred oslobodilačkim pohodom Hrvatske vojske rekao kako Džakula nije trebao ići u Knin jer je hrvatski predsjednik Ivo Josipović njegov dolazak najavio kao priznanje Srba da je Oluja bila pravedna akcija.

Pročitajte i ovo Oluja Upozorenje VIDEO Pineapple Express pogodio Kaliforniju: Sve je potopljeno, a najgore tek dolazi: "Ovo bi mogla biti povijesna oluja" Oluja u Norveškoj Klimatske promjene FOTO Europsku zemlju pogodio uragan kakav mlađe generacije ne pamte: Rijetka pojava mogla bi se sve češće ponavljati

Štrbac je dodao kako očekuje da Hrvatska više neće slaviti Oluju nakon što Haški sud potvrdi presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču o postojanju udruženog zločinačkog pothvata.

>> Džakula Jarku u Kninu: Svi se trebaju ispričati za sve zločine

Predsjednik Srpskog demokratskog foruma (SDF) Veljko Džakula, koji je u nedjelju nazočio proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu, izjavio je za beogradski list 'Politika' da nije mogao odbiti poziv predsjednika Ive Josipovića koji prema njegovu mišljenju promiče potpuno novu politiku prema Srbima u Hrvatskoj. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene