Obavijesti Pretražite Navigacija
Vodstvo stranke

Herman nakon sastanka: ''Da je Samodol HDZ-ov kadar, sigurno ga ne bi imenovao Tomašević''

Gradski odbor HDZ-a u 17 sati održalo je sjednicu na kojoj je bilo vodstvo zagrebačke podružnice stranke. Osvrnuli su se i na novu upravu Holdinga.

Gradski odbor HDZ-a održao je sjednicu na kojoj je bilo vodstvo zagrebačkog HDZ-a. Sjednica je sazvana zbog konstituiranja gradske skupštine.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Borba s inflacijom Plenković o paketu mjera, sarkastično se osvrnuo na SDP-ovu uvertiru u kampanju: "Sada će sigurno biti još jači" Andrej Plenković Želi sakriti dvije činjenice HDZ oštro prozvao Tomaševića: "Uvodi najveći porez na plaće, vlastitu će nesposobnost ponovno prelomiti preko leđa građana"

''Prekosutra novi zastupnici biraju novog predsjednika gradske skupštine i četiri potpredsjednika. Dogovorili smo prošli tjedan kako će dva potpredsjednika biti iz redova pozicije, a dva iz opozicije. Jedno mjesto pripast će HDZ-u, a drugi potpredsjednički mandat će pripasti Domovinskom pokretu'', kazao je Mislav Herman.

Izglasali su da će potpredsjednik skupštine biti Mislav Herman, a predsjednik novoformiranog kluba gradskih zastupnika Mario Župan. Frane Barbarić stavlja svoj mandat u mirovanje, a za zamjenu je odabrana rotirajuća skupina zastupnika. Prvi će biti Vladimir Iviček, zatim Damir Jelić i na kraju Kazimir Ilijaš.

Demantirao je da nema zabrane od strane gradskog odbora prema lokalnim čelnicima. U upravu Holdinga je imenovano dvoje ljudi, za ostale će biti raspisan natječaj, jedan od njih je i Ante Samodol. Što se tiče kritika da je Samodol HDZ-ov kadar, Herman je istaknuo ''da je HDZ-ov kadar, sigurno ga ne bi imenovao Tomašević''.

Kazao je kako je HDZ stožerna stranka hrvatskog naroda. ''Mali je broj ljudi, pogotovo koji su na nekim vodećim funkcijama sada u drugoj stranci, a da se u jednom dijelu svoje karijere nisu prošetali kroz HDZ'', istaknuo je Herman.

Što se Holdinga tiče, kazao je da je Tomašević djelomično imenovao upravu, kao i članove odbora. ''To nas čudi, ne želimo vjerovati kako Tomašević nema dovoljan broj stručnih ljudi koji bi preuzeli odgovornost vođenja Zagreba'', rekao je Herman.

Oko pročelnika, oko kojih se još ništa nije dogodilo. ''Tresla su se brda, kao ginekolog vam mogu reći da se samo rodio miš'', kazao je. Tomašević je najavio restrikciju gradskih ureda na 15,16. ''O tome za sada ni riječi. Kao oporba čekamo i dat ćemo svoj jasan politički stav'', istaknuo je Herman. Najavljen je rebalans proračuna, što je zapravo najveći test za Tomaševića, istaknuo je Herman.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene