Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izjava nakon sastanka HDZ-a

Plenković o tvrdnjama da je kandidat za čelo NATO-a: "Šveđani su se zabunili, mislili su na Milanovića"

Aktualno Galerija Izjava premijera Plenkovića - 8 Izjava premijera Plenkovića - 8 Foto: Ranko Suvar / CROPIX Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a - 21 Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a - 21 Foto: Ranko Suvar / CROPIX Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a - 20 Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a - 20 Foto: Ranko Suvar / CROPIX Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a - 19 Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a - 19 Foto: Ranko Suvar / CROPIX +14 Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a - 18 Galerija 1/19 >>
Premijer Plenković komentirao je tvrdnje da je kandidat za čelnika NATO saveza.

Premijer Plenković komentirao je tvrdnje da je kandidat za čelnika NATO saveza. Nakon sjednice vrha HDZ-a kazao je da su se Šveđani zabunili i da su mislili na predsjednika Milanovića. Komentirao je i sastanak i dogovor s liječnicima. 

"Susreli smo se sa predstavnicima liječnika. Vlada će donijeti Uredbu o koeficijentima. Razgovori su bili dobri, razgovori su bili ozbiljni, na tragu smo rješenja koje će pokazati dignitet prema njihovoj profesiji, uz punu svijest koliko se toga učinilo u proteklom razdoblju. Bio je to dobar i konstruktivan sastanak", rekao je. 

Potom je govorio o obnovi za koju kaže da se zahuktala i da je u ubrzanoj fazi. 

"294 milijuna eura treba se još potrošiti iz Fonda za obnovu. Uvjeren sam da ćemo do zadnjeg centa iskoristiti sredstva iz Fonda solidarnosti", rekao je premijer.

Na pitanje o mogućem štrajku liječnika i nakon današnjeg sastanka kaže: "Mislim da smo učinili jako puno."

"Mogu se rješavati problemi i bez mene, ministri rade svoj posao, kad mogu pomoći, pomognem, mi radimo kao tim", rekao je premijer na konstataciju novinara da se stvari rješavaju kada se on uključi i da je on spasilac u zadnji čas.

Izjava premijera Plenkovića - 8 Izjava premijera Plenkovića - 13 Foto: Ranko Suvar / CROPIX

"Nekad ministri riješe sami, a nekad to dođe na razinu vlade ili mene osobno, pa nije to presedan, zar ste zaboravili?"

Premijer je naglasio da je 2022. godina bila krizna godina te da su brojni prosvjedovali, ali da je u Hrvatskoj održan socijalni mir. Dodaje da su i plaće u posljednjih sedam godina rasle više nego što je rasla inflacija.

Komentirao je i tvrdnje da je on kandidat za NATO savez. Aktualnom šefu NATO-a Jensu Stoltenbergu istječe mandat 30. rujna ove godine i očekuje se da će ime njegova nasljednika biti poznato do samita NATO-a u srpnju. Švedski mediji naveli su Plenkovića kao jednog od potencijalnih kandidata za novog glavnog tajnika NATO-a.

"Milanović je ekspert za NATO, ja sam siguran da su se Šveđani zabunili." Na pitanje ima li ambicija kaže: "Nije moj posao da demantiram neka nagađanja, a koliko ću biti premijer, ovisi o biračima. 

Izjava premijera Plenkovića - 8 Izjava premijera Plenkovića - 9 Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Ako se netko vratio iz Bruxellesa… Osim mene i Stiera, tko je to došao nazad? Gdje su Picula i Borzan? Ja imam povjerenje birača, dva puta na parlamentarnim izborima i povjerenje stranke. Nije moj posao da demantiram špekulacije ljudi koji su se zabunili.

Zašto bih se ja ispričavao, objašnjavao... Oni sigurno znaju da je Milanović ekspert za NATO. Zabunili su se. Mislili su na njega, sto posto. Zabunili su se i mislili su na njega, kad znaju koliko se za njih zalagao. Pozdravite Šveđane i sve one koji vape da što prije odemo, pa makar i u NATO", rekao je. 

Pročitajte i ovo Beroš s predstavnicima liječnika sastanak u Vladi Hoće li liječnici u štrajk: "Premijer nam je nešto obećao i vjerujemo mu." Ove stvari su dogovorene

Dogovor s liječnicima

Liječnicima su u utorak obećane veće plaće, a definirani su i konkretni rokovi za ispunjenje određenih zahtjeva. Tako je obećano da će Uredba o koeficijentima stupiti na snagu do 28. travnja. Dizat će se koeficijent i mladim liječnicima za 10 posto. Radit će se na zakonu o radno-pravnom statusu liječnika, ali i ići u reviziju tzv. robovlasničkih ugovora za specijalizante. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene