Vladajući su u četvrtak imali prvi sastanak nakon ljetne pauze, a teme su bile izbor predsjednika Vrhovnog suda, obnova nakon potresa i popisivanje stanovništva.

Galerija


Na Markovu trgu održao se prvi sastanak vladajuće koalicije nakon ljetne stanke. Situaciju je pratio reporter Andrija Jarak koji je rekao da će se govorilo o prijedlogu izbora predsjednika Vrhovnog suda, obnovi Zagreba i Banovine nakon potresa - kako uopće pokrenuti obnovu, a ne o modelu i načinu obnove.

"Vladajuća većina će pričekati intervjue s kandidatima i tada donijeti svoj sud i svoj stav. Odluka sudaca nije obvezujuća. Nije korektno da vladajuća većina iznosi svoj stav dok svim kandidatima ne bude omogućeno izjašnjavanje", izjavio je Branko Bačić nakon sastanka. 

Suca Mrčelu je u četvrtak podržalo 29 sudaca, a Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda četiri suca. Ostali kandidati nisu dobili podršku dok sva suca nisu podržala niti jednog kandidata. Mišljenje Opće sjednice s obrazloženjem bit će objavljeno u ponedjeljak.

Vladajući su se dotaknuli i popisivanja stanovništva koje uskoro kreće.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju