Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što će odlučiti?

Sastala se vladajuća koalicija, Bačić komentirao izbor prvog čovjeka Vrhovnog suda: "Odluka sudaca nije obvezujuća"

Aktualno Galerija Branko Bačić (Foto: Dnevnik.hr) Branko Bačić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Foto: DNEVNIK.hr Branko Bačić (Foto: Dnevnik.hr) Branko Bačić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrija Jarak Galerija 1/4 >>
Vladajući su u četvrtak imali prvi sastanak nakon ljetne pauze, a teme su bile izbor predsjednika Vrhovnog suda, obnova nakon potresa i popisivanje stanovništva.

Na Markovu trgu održao se prvi sastanak vladajuće koalicije nakon ljetne stanke. Situaciju je pratio reporter Andrija Jarak koji je rekao da će se govorilo o prijedlogu izbora predsjednika Vrhovnog suda, obnovi Zagreba i Banovine nakon potresa - kako uopće pokrenuti obnovu, a ne o modelu i načinu obnove.

"Vladajuća većina će pričekati intervjue s kandidatima i tada donijeti svoj sud i svoj stav. Odluka sudaca nije obvezujuća. Nije korektno da vladajuća većina iznosi svoj stav dok svim kandidatima ne bude omogućeno izjašnjavanje", izjavio je Branko Bačić nakon sastanka. 

Suca Mrčelu je u četvrtak podržalo 29 sudaca, a Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda četiri suca. Ostali kandidati nisu dobili podršku dok sva suca nisu podržala niti jednog kandidata. Mišljenje Opće sjednice s obrazloženjem bit će objavljeno u ponedjeljak.

Vladajući su se dotaknuli i popisivanja stanovništva koje uskoro kreće.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene