Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićenja u Orašju

Generalski zbor objavio zaključke s višesatnog sastanka, evo što traže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nedavnih uhićenja bivših pripadnika HVO-a u podne se sastao Hrvatski generalski zbor prevođen predsjednikom zbora generalom Pavlom Miljavcem. Donijeli su zaključke koje će predložiti Vladi.

Sastanak na kojem je sudjelovalo 40-ak pripadnika brigada i zbornih područja HVO-a te pripadnici generalskog zbora održavao se iza zatvorenih vrata. Raspravljalo se i o pravim aspektima te protoku dokumenata u slučaju uhićenja u Orašju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODVJETNIK ZA NOVU TV "Generala Matuzovića smatraju herojem Bosanske Posavine" Slika nije dostupna HRVATSKA PODIJELJENA Argumenti za i protiv uvođenja obveznog vojnog roka

"Stvari su se dogodile, mislim da su sve prijašnje Vlade sve to, naročito kada smo ušli u EU, malo zaboravile da to neće možda isplivati kao problem. Sada se treba organizirati i početi raditi i napraviti maksimalno koliko se može. Jer to nije samo pitanje pojedinih generala, mislim da je to nacionalno pitanje," kazao je uoči sastanka Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.

Na pitanje tko je još na optužnicama, Miljavac kaže da se pojavljuje više popisa. ''Generali hrvatske vojske su na popisima, negdje se spomene general Krstičević, negdje Kotromanović. Ako i bude optužnica, one su načelno uvijek tajne, pa je teško nagađati. Ali neprestano se pojavljuju određena imena. Dio visokih časnika hrvatske vojske je na tim spiskovima, to je točno'', rekao je Miljevac.

Najvažniji zaključci koje su donijeli na sjednici koje će predložiti i Vladi su: ''Tražimo da se pravna pomoć pruži u svim segmentima i od pronalaženja adekvatne pravne pomoći u smislu pravnika, ali i u novčanom dijelu, jer su ti procesi vrlo skupi. Tražimo da se vidi kolanje dokumenata koji su izlazili bez kontrole i da se stane tome na kraj. I treće da se oformi jedno tijelo koje bi se sustavno bavilo svim problemima te optužnice i zaštiti interesa RH. Slično takvo tijelo ćemo napraviti na razini Generalskog zbora.

Dodajemo ovome da je Đuro Matuzović je promijenio branitelja novi pravni zastupnik je poznati sarajevski odvjetnik je Vlado Adamović.

Pojavila se i glasina da je general Matuzović pretrpio moždani udar, ali Miljevac je to demantirao. ''Tijekom sjednice dobili smo podatak da nije istina da je pretrpio moždani udar'', Miljevac.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene