Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Fimi Media

Plenković najavio: ''HDZ će sutra uplatiti u proračun cijeli iznos presude''

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Dnevnik.hr/DNEVNIK.hr
Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a sastalo se na zajedničkoj sjednici. Nakon sjednice izjavu za medije dao je predsjednik stranke Andrej Plenković.

U 17 sati u ponedjeljak sastalo se Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a putem. Nakon sjednice premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije. 

Pročitajte i ovo Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Pregovori o sastavljanju Vlade Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Za svaki slučaj Je li ovaj potez HDZ-a znak da se ipak spremaju za nove izbore?

Najavio je da je osiguran iznos od 14,3 milijuna kuna koji HDZ treba, nakon presuda u slučaju Fimi Media, uplatiti u proračun. ''Stranka će vjerojatno već sutra u proračun uplatiti cijeli iznos određen ovom presudom'', najavio je predsjednik HDZ-a.

Komentirao je i presudu Vrhovnog suda bivšem premijeru Ivi Sanaderu''Kao što smo poštovali ovu prvu presudu, poštovat ćemo i ovu drugu'', kaže.

Osvrnuo se i na divljanje koronavirusa u zemlji. Rekao je da se razmišlja o školi i provođenju nastave online. Na pitanje kasni li se s uvođenjem strožih mjera, Plenković je podsjetio da puno ljudi još nije cijepljeno.

''Maske, distanca, prozračivanje, to je sve i dalje na snazi'', kaže Plenković. Dodao je i da je ''pročitao ideje Austrije'' koja zbog većih brojki poduzima strože mjere prema Hrvatskoj. ''Primio sam na znanje'', rekao je kratko. Isti je odgovor dao i na pitanje o prikupljnju potpisa za referendum o uvođenju eura. ''O tom po tom'', kaže.

Nije želio odgovoriti na pitanje o zdravstvenoj reformi i navodima da HZZO više neće građanima plaćati bolovanje. ''Onaj tko pušta informacije iz te radne skupine neka vam odgovora na pitanja'', poručio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene