Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BEZ DOGOVORA u MINISTARSTVU ZDRAVSTVA

Predstavnici udruga ogorčeni: "Liječnici su nezadovoljni, odlaze u inozemstvo"

U Ministarstvu zdravstva održan je sastanak s predstavnicima krovnih liječničkih organizacija. Online putem sudjelovao je i ministar Vili Beroš. Predstavnici udruga sa sastanka su izašli nezadovoljni.

Konkretnih rješenja nema, kažu predstavnici udruga.

Prije petnaestak dana liječničke organizacije su iznijele niz zahtjeva.

Između ostalog, rješavanje pitanja reprezentativnosti liječničkog sindikata, donošenja Zakona o radno-pravnom statusu liječnika ili strukovnog kolektivnog ugovora te usklađivanje koeficijenata.

Predsjednica liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić ističe da nisu dobili konkretne poteze.

"Najbitnije što je i najhitnije za riješiti je na neki način priznati liječnicima, Hrvatskom liječničkom sindikatu pravo pregovaranja za svoje radne uvjete i plaće u pregovorima za gradski kolektivni ugovor koji trebaju početi 31.10., dakle vremena nema", upozorava Čulinović Čaić.

Tomislav Dulibić, državni tajnik Ministarstva zdravstva kaže kako su se obvezali se na određene zaključke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zbog koeficijenata Beroš odgovorio na prozivke liječnika: "Iznenađuje me izostanak empatije i razumijevanja"

Pročitajte i ovo Nataša Ban Toskić, predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) sporne odredbe Liječnici obiteljske medicine pucaju po šavovima: "Novi zakon unosi potpuno rasulo u naš rad. Ministre, niste imali sluha..."

"Prvi tjedan u devetom mjesecu nastavljamo s radom radnih skupina, ne znam zašto bi bili nezadovoljni", kazao je državni tajnik.

Vikica Krolo, zamjenica predsjednika Hrvatske liječničke komore naglašava da su liječnici nezadovoljni trenutnim stanjem.

"Nezadovoljni su koliko ih ima, pa se spremaju na odlazak u inozemstvo, nezadovoljni su svojim plaćama", naglasila je Krolo.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene