Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Istre

'Sanaderove ulizice će dobro proći i kod druge vlasti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Kajin ocijenio je da su Hrvatskoj sada najpotrebniji izbori, a nakon njih, kako je rekao, 'lustracija HDZ-ovih kadrova te čišćenje svih onih ogrezlih u kriminal'.

'Ova vlast je gotovo zločinačka, a njezine posljedice otklanjat će se i deset godina', izjavio je Kajin na konferenciji za novinare u Puli, ustvrdivši da je 'Hrvatska od 2003. do danas više opljačkana nego kroz svu pretvorbu i privatizaciju'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kajin predviđa 'Nova vlada bit će vlada Mladena Bajića' Slika nije dostupna Kajin o Sanaderovoj imovini 'Čudi me da velikan poput Sanadera nije rezervirao arkade'

>> 'Sanadera bi svi željeli vidjeti na koljenima'

Po njegovim riječima najveći krivac za to je bivši premijer Ivo Sanader premda, kako je kazao, 'oni koji su ga okruživali, nisu ništa manje odgovorni'.

'Sanader se ukazao jer se diralo u njegove ljude, pa se morao vratiti, ali nije poanta u njegovom jučerašnjem dolasku, već poanta mora biti u HDZ-ovom odlasku', istaknuo je saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin. Ustvrdio je kako se u državi tijekom Sanaderova dva mandata, s iznimkom rata, dogodila jedna od većih tragedija ovih prostora.

'Sanader nije donio ništa dobro Istri i Hrvatskoj'

'Danas gledam lešinarenje onih koji su ga uzdizali do božanstva, ismijavajući političke protivnike, a najgore je što će te ulizice, dobro proći i kod druge vlasti', smatra Kajin dodavši kako je jedino dobro za vrijeme sedmogodišnje HDZ-ove vlasti je to 'što se nikada više tako bezobzirno neće krasti kao do sada'.

Govoreći o dobrim odnosima županijske vlasti u Istri s HDZ-om vlašću, Kajin je kazao kako lokalna i državna vlast moraju surađivati, premda, smatra on, u toj suradnji treba imati mjeru.

'Jakovčić će, kao i drugi doći na moje, a moju retoriku su sada preuzeli SDP-ovi zastupnici' - zaključio je Damir Kajin dodavši kako se gotovo razišao s nekim ljudima zbog koketiranja sa Sanaderovom vlašću, koja 'Istri i Hrvatskoj ništa dobro nije donijela'.

U nastavku konferencije za novinare Kajin je istaknuo kako se zalaže za nastavak gradnje Istarskog ipsilona kao najvećeg projekta u povijesti Istre, koji predstavlja 'veliki new deal' za Istru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene