Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin ustvrdio je da ukoliko i dođe do formiranja nove Vlade, to zasigurno neće biti vlada 'Sanaderove suradnice, već vlada Mladena Bajića'.


'Sanaderu su hrvatske vlasti dozvolile da pobjegne, dostavile su dokumente o depozitima u tirolskim bankama i sada se bogu mole da što duže bude u Austriji', naglasio je Kajin. Dodao je kako danas iz ove Vlade više ne žele niti oni ministri koji su sami pred godinu dana govorili da odlaze, jer znaju da ih 'vlast štiti i da nakon odlaska, neće uživati u mirovini'.

Vezani članci Kamere uhvatile Beroša i Božinovića u razgovoru o premijeru - 1 Beroš i Božinović zaboravili isključiti mikrofone, poslušajte razgovor prije sastanka s premijerom: "Nije ti on sretan kad dovodiš..." Gabrijela Žalac Provjerili smo gdje su i što rade ministri koji su zbog afera morali otići - neki griju nove fotelje, drugi pokrenuli vlastite biznise: "Kušajte pa procijenite"

Kajin se slaže sa Šeksovom tvrdnjom da je Sanader pravosudno pitanje, no smatra kako je 'on prošlost te kako je hrvatski problem upravo HDZ'. 'HDZ-a treba demontirati i zato su nam potrebni izbori jer će nova vlast dobiti bianco mjenicu međunarodnih krugova da vodi ovu zemlju. Ako izigra povjerenje završit će kao i HDZ', poručio je Damir Kajin.

>> Oporba 'frustrirana' zbog korupcije u javnim poduzećima

Rast kamata

Po njegovim riječima Hrvatskoj je nakon srozavanja kreditnog rejtinga hitno potrebna izvanredna sjednica Sabora kako bi se građanima reklo što ih čeka u 2011. i što to znači snižavanje kreditnog rejtinga. To znači, smatra Kajin, da će porasti kamate, kako državi tako i gospodarstvu.

'Tri su izlaza iz ove situacije, a to su da će država ili pozvati MMF ili prodati HEP ili će pak opelješiti odnosno nacionalizirati sedam milijardi kuna koji se nalaze u drugom mirovinskom stupu', kazao je Kajin smatrajući kako je najgora varinata ta da Vlada dođe u posjed tog novca, premda će biti primorana.(Hina)