Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kajin predviđa

'Nova vlada bit će vlada Mladena Bajića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin ustvrdio je da ukoliko i dođe do formiranja nove Vlade, to zasigurno neće biti vlada 'Sanaderove suradnice, već vlada Mladena Bajića'.

'Sanaderu su hrvatske vlasti dozvolile da pobjegne, dostavile su dokumente o depozitima u tirolskim bankama i sada se bogu mole da što duže bude u Austriji', naglasio je Kajin. Dodao je kako danas iz ove Vlade više ne žele niti oni ministri koji su sami pred godinu dana govorili da odlaze, jer znaju da ih 'vlast štiti i da nakon odlaska, neće uživati u mirovini'.

Pročitajte i ovo Dalibor Paus, IDS Ušao u Sabor Čelnik IDS-a Paus stavio mandat na raspolaganje, potvrdio da je razgovarao s Grbinom Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Kajin se slaže sa Šeksovom tvrdnjom da je Sanader pravosudno pitanje, no smatra kako je 'on prošlost te kako je hrvatski problem upravo HDZ'. 'HDZ-a treba demontirati i zato su nam potrebni izbori jer će nova vlast dobiti bianco mjenicu međunarodnih krugova da vodi ovu zemlju. Ako izigra povjerenje završit će kao i HDZ', poručio je Damir Kajin.

>> Oporba 'frustrirana' zbog korupcije u javnim poduzećima

Rast kamata

Po njegovim riječima Hrvatskoj je nakon srozavanja kreditnog rejtinga hitno potrebna izvanredna sjednica Sabora kako bi se građanima reklo što ih čeka u 2011. i što to znači snižavanje kreditnog rejtinga. To znači, smatra Kajin, da će porasti kamate, kako državi tako i gospodarstvu.

'Tri su izlaza iz ove situacije, a to su da će država ili pozvati MMF ili prodati HEP ili će pak opelješiti odnosno nacionalizirati sedam milijardi kuna koji se nalaze u drugom mirovinskom stupu', kazao je Kajin smatrajući kako je najgora varinata ta da Vlada dođe u posjed tog novca, premda će biti primorana.(Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene