Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok se Sanader sprema u Sabor

Pred USKOK-om veliki posao, Barišić i Mravak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U USKOK-u posljednjih mjeseci vlada gužva, ali u tjednu koji dolazi imat će možda najviše posla.

Dok se bivši premijer Ivo Sanader sprema za Sabor, očekuje se rasvjetljavanje njegove uloge u Fimi mediji, ali i drugim korupcijskim aferama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Puštenja njena suradnica Nevenki Jurak produžen istražni zatvor za tri mjeseca Slika nije dostupna Jedini može povezati Sanadera i aferu Barišić traži nagodbu i spreman je prokazati Sanadera?

A upravo pred USKOKOM bit će ključna dva svjedočenja, bivšeg direktora HEP-a Ivana Mravka i donedavnog HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića. Hrpe dokumenata tek treba proučiti pa je i nedjelja radna za odvjetnika Ivana Mravka. Bivši direktor HEP-a već je bio na USKOKU, očekuju ga i sljedeća dva dana rada s istražiteljima.

>> Mravak USKOK-u rasvijetlio sumnjive poslove HEP-a i prozvao Sanadera

'Vjerujem da će pritvor protiv Ivana Mravka biti ukinut do konca tjedna', kazao je odvjetnik Branko Šerić koji ne krije da njegov klijent surađuje s Uskokom zbog čega i drugi mogu strahovati.

Priliku za razgovor s Uskokovim tužiteljima traži i bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić 'Granica odgovornosti što tvrdim odgovorno, ne završava na Ivanu Mravku već seže i više', tvrdi odvjetnik. Neslužbeno, Mravak je prozvao bivšeg premijera koji se, zbog istrage ili nove političke šanse ovih dana planira vratiti u Sabor. O nepravilnostima u poslovanju državne tvrtke i drugim sumnjivim poslovima, očito, želi pokazati da su svi sve znali.
Priliku za razgovor s Uskokovim tužiteljima traži i bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić te je njegov odvjetnik danima tražio termin.

'Iznijet će sve činjenice koje su mu poznate', kazao je Barišićev odvjetnik Ante Madunić. Špekulira se da iza njegovog svjedočenja krije nagodba i to sve kako bi Barišić za sebe i blisku prijateljicu Nevenku Jurak osigurao bolji položaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene