Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a, Ivo Sanader, pozdravio je jučerašnji proglas kojim je Hrvatska biskupska konferencija pozvala vjernike da iziđu na izbore, a SDP-u, koji je kritizirao sadržaj biskupske poruke, poručio je: "Tko im je kriv što su se prepoznali na lošoj strani, pogubnoj za Hrvatsku."


"Ni blaženom Alojziju Stepincu komunisti, iako su ga mučili, nisu mogli zabraniti da govori. Stepinčeve riječi i danas odzvanjaju", rekao je Sanader večeras u Karlovcu na središnjem skupu HDZ-a za VII. izbornu jedinicu.

Vezani članci Slika nije dostupna Objavili proglas: 'Krijumčari lažu. Nema azila iz gospodarskih razloga' Slika nije dostupna TIH: Korupcija se ne isplati!

"Kad komunisti nisu mogli Crkvi zabraniti da govori, neće to ni SDP danas", dodao je.

Još jednom se usprotivio SDP-ovoj namjeri ukidanja prava glasa dijaspori i Hrvatima u BiH, istaknuvši da je riječ o ljudima koji su 1991. prvi priskočili Hrvatskoj u pomoć i stali rame uz rame s hrvatskim braniteljima.

"Ivan Ljubičić mogao je prije dvije godine igrati za Hrvatsku i dići pehar Davis Cupa, ali ne može glasovati za Hrvatski sabor. Niko Kovač može igrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i nositi kapetansku vrpcu, ali ne može glasovati za Hrvatski sabor", rekao je Sanader, poručivši SDP-u da "ta politika neće proći".

Biračima je poručio da su parlamentarni izbori 25. studenoga
odlučujući za Hrvatsku, koja, kaže, bira između odgovorne HDZ-ove politike koja cijeni čovjeka i obiteljske vrijednosti, i SDP-a "koji mladima nudi drogu i pogrešnom politikom vodi u prošlost". 

Karlovčane okupljene na središnjem gradskom trgu pozvao je da iziđu na izbore. Ako nekog na dan izbora boli glava, neka svejedno iziđe, jer bi ga inače glava mogla boljeti iduće četiri godine, rekao je Sanader.

Obilazak VII. izborne jedinice Sanader je počeo u Jastrebarskom gdje je na središnjem trgu organiziran predizborni skup. Zatim je u Krašiću zapalio svijeću kod spomenika bl. kardinalu Alojziju Stepincu. Također je predizborne skupove održao u Delnicama i Vrbovskom.