Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader ograncima HDZ-a: 'Stojim iza vaših odluka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade i HDZ-a Ivo Sanader rekao je odgovarajući na novinarska pitanja nakon otvorenja nove luke u Sumartinu na otoku Braču da ogranci te stranke imaju njegovu punu potporu u odluci s kim će koalirati na lokalnim izborima.

Sanader je rekao kako su to treći lokalni izbori otkako je on predsjednik HDZ-a. Ta je stranka kao najdemokratskija uvela načelo supsidijarnosti i neće, dodao je, kao što to čine SDP i HNS, naređivati s kim će koalirati na lokalnim izborima.

Pročitajte i ovo Bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec i Mislav Bago (Foto: Dnevnik,hr) Slabosti političkog sustava Prebjega je sve više: Bivša predsjednica Ustavnog suda objasnila kako bi se to moglo zaustaviti Dragan Čović (Foto: AFP) Izbori u BiH HDZ od Izetbegovića dobio ponudu za koaliranje: "Preporučio bih Čoviću da bude dio vlasti i predstavlja hrvatski narod''

To što neki to ne razumiju i na svoj način komentiraju moju suglasnost da HDZ na terenu, ako je to za dobrobit lokalne zajednice, koalira i sa SDP-om ili HNS-om, njihov je problem, rekao je Sanader, dodajući kako HDZ-ovi ogranci sami odlučuju s kim će surađivati, tko će im biti kandidat za gradonačelnika ili načelnika i kakav će biti redoslijed na izbornim listama.

'Naše stranačke organizacije na terenu imaju potpunu slobodu, a to čelnici nekih stranaka ne razumiju i mene to ne zanima. Zanima me samo dobar rezultat u svibnju iduće godine i odavde, s Brača, najavljujem da će HDZ uvjerljivo pobijediti na lokalnim izborima 2009. godine', istaknuo je.

>> Milanović: 'Poziv na koaliciju SDP-a i HDZ-a je dio igrokaza'

>> Sanader: Koalicija sa SDP-om i HNS-om, zašto ne?!

Odgovarajući na novinarsko pitanje rekao je kako je prerano raspravljati o predsjedničkom kandidatu, ali sigurno je da predsjednik Mesić neće odlučivati o svojemu nasljedniku, nego hrvatski birači.

Naime, predsjednik Mesić je rekao da ne bi podupro premijera Sanadera kao predsjedničkog kandidata jer on već ima posao koji mora obaviti - uvesti Hrvatsku u EU, i to može jedino na premijerskom mjestu, to jest osigurati da ova Vlada obavi taj posao do kraja.

'Naravno da imam ambicije kao i svatko onaj tko je u politici, ali se, vjerovali ili ne, uopće ne bavim mišlju te vrste, a moja glavna ambicija jest da Vlada u suradnji s predsjednikom države uvede Hrvatsku u EU u sljedeće dvije i pol godine. Ima vremena za druge stvari. Najprije idemo dobiti izbore u svibnju i završiti pregovore s EU do jeseni 2009., a treća velika ambicija jest da proces ratifikacije Protokola o hrvatskom članstvu u NATO-savezu završi do proljeća i da tada postanemo punopravna članica NATO-a', rekao je Sanader.

Na pitanje o hrvatskom brodu koji svojata Crna Gora premijer je odgovorio da je Vlada u pregovorima kad je riječ o vraćanju tog jedrenjaka, a na upit o menadžerskim plaćama u javnim poduzećima odgovorio je kako to vrlo brzo mora biti tema Vlade.

'O tome ćemo morati razmisliti i vidjeti na koji su način te plaće formirane, ali mislim da ih treba korigirati', rekao je predsjednik Vlade Ivo Sanader.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene