Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: 'Poziv na koaliciju SDP-a i HDZ-a je dio igrokaza'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučerašnju neočekivanu koalicijsku ponudu Ive Sanadera, SDP i HNS dočekali su s podsmijehom. Poziv na koaliciju najljućih neprijatelja ne smatraju velikodušnim već promišljenim dijelom političke igre.

Zorana Milanovića smatra da poziv nije iskren. Sve je kaže igrokaz.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

'Na neki način razumijem kolegu Sanadera i njegovu želju da diskusiju skrene s važnijih tema i da se dopadne narodu. On nudi nešto što već postoji u manjim sredinama, selima, mjestima i općinama', kaže Milanović.

SDP i HDZ u koaliciji su jedino u Postirama na Braču. No s HNS-om HDZ odlično funkcionira u međimurskoj županiji te u Samoboru. 

>> Sanader: Koalicija sa SDP-om i HNS-om, zašto ne?!

'Sve o koalicijama će biti poznato tek nakon lokalnih izbora no što se nas tiče većina će biti sa SDP-om', izjavio je Radimir Čačić, predsjenik HNS-a.

Čačić zaboravlja da je postavši predsjednik HNS-a u inauguracijskom govoru već lobirao za suradnju s HDZ-om. 

No principijelno ili ne svaka izborna prijevara birača završila je skandalom. 

Crveno crna kombinacija SDP-a i HSP-a u Velikoj Gorici raspala se. Isti dvojac zajedno s HNS-om tehnički održava vlast u Osijeku. 

Na lokalnim će se izborima birati lica i imena, a ne isključivo stranke. 

Zamislivim i nezamislivim koalicijama stvoriti će se zamršena mreža. Iako je uvjet za koaliciju ostvarenje programa želja za vladajućom foteljom je jača. 

Sanaderovi koalicijski partneri tvrde, poruka šefa HDZ-a očekivana je. Jasna je i pozadina - njome se HSS-u i HSLS-u šalje signal ne tražite previše jer naći ćemo nove partnere.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene