Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ročište zakazano za 9. svibnja

Sanader opet pred sudom, moguća odluka o izručenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koji se od 10. prosinca nalazi u zatvoru u Salzburgu, bit će 9. svibnja ponovno izveden pred sutkinju zemaljskog suda u Salzburgu, javlja austrijska novinska agencija APA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Je li moguće da je toliko novca Sanader izvlačio sam bez znanja stranačkih kolega i koalicijskih partnera? Slika nije dostupna Nova istraga USKOK-a Sanader želi suđenje u Austriji, ne vjeruje u pošteno suđenje u Hrvatskoj

 

Toga dana bit će održano sljedeće ročište o izručenju i pritvoru, kazao je danas na upit APA-e dopredsjednik i glasnogovornik suda u Salzburgu Imre Juhasz.

Sutkinja Claudia Lechner još uvijek čeka na zatražene dokumente iz Hrvatske, koji još nisu stigli u Austriju. Ako dokumenti stignu do 9. svibnja, tada bi se mogla donijeti odluka o izručenju, objasnio je Juhasz. Pritvor bivšem hrvatskom premijeru bio je 8. ožujka produžen na sljedeća dva mjeseca. Sanader se tada izjasnio protiv izručenja Hrvatskoj.

>> 'Sanader u Salzburgu najmanje do rujna'

Bivši hrvatski premijer, koji poriče sve optužbe, želi da mu se sudi pred austrijskim sudom, jer, prema riječima njegova bečkog odvjetnika Wernera Suppana, u Hrvatskoj ne postoje uvjeti za pravično suđenje u smislu konvencije o ljudskim pravima.

Nakon što je Suppan u ožujku predočio analizu stručnog tima, na 50 stranica, u kojoj se spominju kršenja ljudskih prava, sutkinja Lechner odgodila je odluku o izručenju. Hrvatsko pravosuđe Sanadera tereti, između ostaloga, za zloporabu položaja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene