Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči puča

Sanader pred puč izvadio diplomatsku putovnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potkraj listopada prošle godine bivši premijer i tada još počasni predsjednik HDZ-a Ivo Sanader izvadio je novu diplomatsku putovnicu.

Ivo Sanader u Ministarstvu vanjskih poslova došao je po novu diplomatsku putovnicu koju je bez ikakvih problema dobio, piše Globus. Naime, Sanader kao bivši premijer ima pravo na diplomatsku putovnicu prema dopunjenom Zakonu o putnim ispravama.  Tu privilegiju nakon isteka mandata imaju još samo predsjednik države i predsjednik sabora.

Pročitajte i ovo Moćne putovnice - 1 Prema Passport Indexu Objavljen popis najmoćnijih putovnica na svijetu, provjerite na kojem mjestu je Hrvatska Slika nije dostupna Evocira uspomene? Evo kada je Sanader nosio vestu koju je imao na suđenju

>> 'Sanader prouzročio najveće političke potrese u poslijeratnoj Hrvatskoj'

Globus navodi kako je Ivo Sanader obavio su potrebnu proceduru; podnio zahtjev, dao otisak prsta i fotografirao se. Sanader kolegama u Ministarstvu vanjskih poslova na Zrinjevcu nije objašnjavao zbog čega mu treba diplomatska putnovnica. Pomoću nje se lakše i brže prelaze granice, a bez vize se putuje u zemlje u kojima je ona inače potrebna. Globusovim izvorima nakon ovog Sanaderovog poteza bilo je jasno da se on ponovno planira uključiti u politiku, posebno u međunarodne aktivnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene