Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši premijer nije došao osobno

Sanader do ponoći mora predati imovinsku karticu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader danas mora predati imovinsku karticu Povjerenstvu za sukob interesa. Do 16 sati Sanader je mogao karticu predati osobno, a kako to nije učinio Povjerenstvo je mora zaprimiti poštom.

Ukoliko bivši premijer ne bi predao imovinsku karticu, moguće sankcije su od dvije do 20 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci Ivan Turudić Novi glavni državni odvjetnik Što sve ima Turudić: Stan od 120 kvadrata, auto od 67.000 eura, zarađuje i od liječnika, a sad mu plaća drastično raste

Posljednja imovinska kartica koja je poznata široj javnosti je bila ona koja je objavljena kada je Sanader dao ostavku na mjesto premijera. Ona je zadnji put promijenjena 6. srpnja prošle godine, a u njoj su navedeni stanovi u Splitu, Zagrebu, dva automobila, knjižnica i zbirka umjetnina. Stan u Splitu veličine 100 četvornih metara stečen je od samostalne djelatnosti i od imovine i imovinskih djelatnosti. Stan i garaža u Zagrebu od 200 metara četvornih naveden je kao imovina supruge Mirjane kao i vinograd u Zaprešiću veličine 3,200 četvornih metara.

>> Evo koliko je zaradio Sanader za 6 godina

Imovinska kartica navodi i osobni automobil Renault 8 iz 1967. godine, kao i suprugin Mercedes iz 1999. Tu je oveća knjižnica te zbirka umjetnina koja je izazivala dosta pažnje javnosti kao i stavka druge pokretnine čija se ukupna vrijednost procjenjivala na 1,5 milijuna kuna.

Što se ušteđevine tiče, u imovinskoj kartici iz 2009. navedena je ušteđevina od 120 tisuća kuna te 105,5 tisuća eura koja je stečena nasljedstvo. Tadašnji prihodi su Sanaderu donosili nešto manje od 284 tisuća kuna dok su suprugini prihodi bili 240 tisuća godišnje. Neredoviti honorari su mu donosili 30 tisuća, a još 90 tisuća kuna su donosili neredoviti prihodi supruge Mirjane.

Imovinske kartice bivšeg premijera nisu se bitnije mijenjale od 2004. godine kada je prvi put stupio na dužnost premijera. Najviše kontroverzi je izazivala kolekcija umjetnina za koju se nedavno spominjalo da je bogatija za djela Pabla Picassa i Francesca Fieravina koje je Sanader navodno kupio za vrijeme posjete SAD-u. No, takva vijest nikada nije dobila potvrdu, a Sanader je te informacije demantirao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene