Bivši premijer Ivo Sanader danas mora predati imovinsku karticu Povjerenstvu za sukob interesa. Do 16 sati Sanader je mogao karticu predati osobno, a kako to nije učinio Povjerenstvo je mora zaprimiti poštom.


Ukoliko bivši premijer ne bi predao imovinsku karticu, moguće sankcije su od dvije do 20 tisuća kuna.

Vezani članci Miroslav Škoro: Pogreška u imovinskoj kartici - 4 Još jedan saborski zastupnik ima poteškoća s ispunjavanjem imovinske kartice: Ovaj put "poskliznuo" se Škoro Ljubo Pavasović Visković Razriješena državna odvjetnica Mirela Alerić Puklin u imovinskoj kartici nije navela muževu ušteđevinu

Posljednja imovinska kartica koja je poznata široj javnosti je bila ona koja je objavljena kada je Sanader dao ostavku na mjesto premijera. Ona je zadnji put promijenjena 6. srpnja prošle godine, a u njoj su navedeni stanovi u Splitu, Zagrebu, dva automobila, knjižnica i zbirka umjetnina. Stan u Splitu veličine 100 četvornih metara stečen je od samostalne djelatnosti i od imovine i imovinskih djelatnosti. Stan i garaža u Zagrebu od 200 metara četvornih naveden je kao imovina supruge Mirjane kao i vinograd u Zaprešiću veličine 3,200 četvornih metara.

>> Evo koliko je zaradio Sanader za 6 godina

Imovinska kartica navodi i osobni automobil Renault 8 iz 1967. godine, kao i suprugin Mercedes iz 1999. Tu je oveća knjižnica te zbirka umjetnina koja je izazivala dosta pažnje javnosti kao i stavka druge pokretnine čija se ukupna vrijednost procjenjivala na 1,5 milijuna kuna.

Što se ušteđevine tiče, u imovinskoj kartici iz 2009. navedena je ušteđevina od 120 tisuća kuna te 105,5 tisuća eura koja je stečena nasljedstvo. Tadašnji prihodi su Sanaderu donosili nešto manje od 284 tisuća kuna dok su suprugini prihodi bili 240 tisuća godišnje. Neredoviti honorari su mu donosili 30 tisuća, a još 90 tisuća kuna su donosili neredoviti prihodi supruge Mirjane.

Imovinske kartice bivšeg premijera nisu se bitnije mijenjale od 2004. godine kada je prvi put stupio na dužnost premijera. Najviše kontroverzi je izazivala kolekcija umjetnina za koju se nedavno spominjalo da je bogatija za djela Pabla Picassa i Francesca Fieravina koje je Sanader navodno kupio za vrijeme posjete SAD-u. No, takva vijest nikada nije dobila potvrdu, a Sanader je te informacije demantirao.