Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasla i primanja i ušteđevina

Evo koliko je zaradio Sanader za 6 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlazeći s dužnosti premijera, Ivo Sanader predao je novu imovinsku karticu. U šest godina, koliko je bio na vlasti, porasla su mu i primanja i ušteđevina.

Sanaderova je financijska podloga, kada je 2003. postao premijer, bila solidna. Stan u Splitu, prostrani stan od 200 kvadrata u Zagrebu, vinograd u Zaprešiću. Plaća mu je, od 2003. do danas, porasla za pet tisuća kuna zahvaljujući ustavnom sudu koji je ukinuo zabranu rasta plaća propisanu za mandata njegova prethodnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko što ima? Imovinske kartice otkrile niz zanimljivosti Slika nije dostupna Objavio imovinsku karticu Doznajte OVDJE što Ivo sve posjeduje

U šest godina vladavine, uštedio je 120 tisuća kuna i naslijedio 105 tisuća eura, nakon očeve smrti. Iako voli brzinu, privatni automobil za brzu vožnju ne posjeduje. U garaži čuva Reno Osam iz ´67. Dok nije bio premijer Sanader je na honorarima zarađivao deset tisuća kuna na godinu. 2009. ta se brojka popela na 30 tisuća kuna. Honorari Mirjane Sanader su, od kada joj je suprug postao premijer od 15 tisuća kuna dosegnuli čak 90 tisuća kuna na godinu.

>> 'Posljednji čin farse nazvane 'ostavka Sanadera''

Plaća Sanaderove supruge, inače doktorice arheologije, 2003. bila je oko osam tisuća kuna na mjesec. Ove godine prijavila je 13 000 kuna. U prvoj imovinskoj kartici, Ivo Sanader prijavio je veću kolekciju umjetnina, ali nije prijavio i njihovu vrijednost. Danas piše da vrijede milijun i pol kuna. U toj su zbirci i slavni satovi.

Vjerujete li da je Sanader svu svoju imovinu stekao zakonito?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene