Ivo Sanader prema presudi Županijskog suda, za koju se pretpostavlja da ju je potvrdio i Vrhovni, državi mora vratiti više od 17 milijuna kuna za proviziju, koju je primio od prodaje zgrade u Planinskoj. Kako ide taj postupak i što mu je sve u blokadi.

Galerija


Ivo Sanader služi kaznu. Ali državi mora vratiti i milijune. Za to će imati dva tjedna, nakon što primi pisanu presudu. Sudac Krešimir Devčić pojašnjava proceduru: ''Sud poziva optuženika, odnosno osuđenika Ivu Sanadera da plati taj iznos u državni proračun. Ukoliko se on ne odazove pozivu da plati u zakonskom roku, onda će se ići s postupkom ovrhe.''

Vezani članci Ivo Sanader Gdje su pare? HDZ ima novca, ali država muku muči s naplatom u postupcima protiv Ive Sanadera Ivo Sanader Mnogi su i dalje na visokim pozicijama: Tko su ljudi koji su se penjali na političkoj ljestvici u doba Ive Sanadera?

Ovrhu pokreće nadležno državno odvjetništvo. A bivši ministar Orsat Miljenić kaže - rokovi su dugi: ''Imate tu postupak prodaje nekretnina, koji se vodi preko Fine, postupak blokade računa i oduzimanja sredstava, koji su na računima, ako postoje neke pokretnine to se prodaje.''

Najvrjednija nekretnina pod blokadom bivšeg premijera upravo je vila u Kozarčevoj. Procjenjuje se na više od šest milijuna kuna. Dvije trećine vile su u blokadi. Kao i stan u Splitu, dva zemljišta na Braču i manje nekretnine. Vrijede - više od 8 i pol milijuna kuna. Država je sjela i na sve račune Sanaderove obitelji, zaplijenila i sef.

U Hrvatskoj i Austriji blokirala više od 10 i pol milijuna kuna. Umjetnine su procijenili na 4 milijuna kuna. U pravosudnim krugovima, iznos blokirane imovine penje se na više od 23 milijuna kuna. A sve je u blokadi još od slučaja Fimi medija. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković uvjeren je da će se država naplatiti.

''S obzirom da je to u potpunosti je imovina okrivljenika, ne bi trebalo biti zapreke da se i taj postupak provede'', kazao je Bošnjaković.

Komentar smo tražili i od Stjepana Fiolića, koji je tvrdio da je poslije prodaje njegove zgrade u Planinskoj, u kutiju za hrenovke stavio deset milijuna kuna i milijun eura i odnio ih Sanaderu'',

Ali i od Petra Čobankovića, koji je priznao krivnju i gulio krumpire. Nisu htjeli pred kameru. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr