Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok i u samostanu

I časnim sestrama stigao enorman račun za plin: "A pazimo na svaku stavku, i po danu gasimo grijanje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon vrtoglavog iznosa za plin koji je isporučen Pučkoj kuhinji, i na adresu zagrebačkog Samostana svete Klare stigao je račun na 25 tisuća kuna! Klarise koje žive izrazito skromno, a često štede na grijanju, u šoku su.

Ovih dana na adresu zagrebačkog Samostana svete Klare stigao je račun za plin za prosinac 2021. godine u iznosu od nevjerojatnih 25 tisuća kuna!

Trenutno u samostanu boravi 17 časnih sestara koje žive skromno, a plin koriste za grijanje i kuhanje. Kako je za DNEVNIK.hr pojasnila sestra Hedviga, grijanje redovito isključuju oko 19 sati, a na spavanje odlaze oko 21 sat.

"Uvijek ranije ugasimo grijanje i moram priznati da nije baš ugodno. Osim toga, znamo često isključiti grijanje i tijekom dana, zaista pazimo na svaku stavku uštede. Nismo mogle ni slutiti da će nam biti isporučen toliki račun", kazala nam je sestra Hedviga.

Klarise predstavljaju klauzurni konteplativni red, neprofitabilnu zajednicu koja nema mjesečni prihod ni mirovine. Žive izrazito skromno i ne znaju kako će platiti toliki iznos. Zanimljivo je i da im je za prosinac 2020. godine isporučen račun za plin u iznosu od 7433 kune. Kako su nam kazale, nisu trošile više.

"Živimo od Božje providnosti, zadovoljne smo s malo i skromno. Račun koje smo dobile nije nimalo skroman i nije tolika potrošnja u našem kućanstvu za kuhinju. Plin koristimo kao svaka obitelj, samo za kuhanje i grijanje. Uložili smo puno za priključak, bilo bi sad nepošteno da nas prisile da ga ne koristimo", navode časne sestre iz Samostana svete Klare.

Sestra Hedviga u petak će na razgovoru u Plinari pokušati objasniti da bi plin za njihovu zajednicu trebalo obračunavati po cijenama za obitelji.

Pročitajte i ovo Vladimir Vidović - 3 Riješen problem za ovaj mjesec Nakon dramatičnog apela, iz Grada se javili voditelju pučke kuhinje: "Rekli su da će račun biti podmiren"

Pročitajte i ovo Tomislav Ćorić UDAR NA GRAĐANE Ćorić udario na Tomaševića: ''Nedopustivo je da vrtić, pučka kuhinja ili bilo tko dobije četiri puta veći račun''

Vjeruje da će nesporazum uspjeti riješiti, posebno zato što, kako je naglasila, paze na potrošnju svih režija.

Gradskoj plinari Zagreb poslali smo upit o računu, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Slična situacija dogodila se i Pučkoj kuhinji u Zagrebu, kojoj je pristigao račun za plin u iznosu od 25 tisuća kuna. Nakon što je informacija dospjela u medije, iz Grada Zagreba najavili su da će taj račun podmiriti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene