Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ima još dobrote

Samohrani otac Zubić: Hvala vam, prijatelji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije dva tjedna objavili smo prilog o Zlatku Zubiću, samohranom ocu petero djece.

Nakon što mu je supruga poginula, Zlatko je postao i otac i majka svojoj djeci. Nedavno je izgubio posao, kao i njegova dva najstarija sina. I tako je sretna obitelj, koja ne mora razmišljati o računima, postala obitelj čiji otac jedva spaja kraj s krajem. Sve do vaših poziva! U minutama nakon emitiranja priloga na Novoj TV, počele su nam stizati poruke podrške za Zlatka i njegovu obitelj i još uvijek stižu, a s njima i Vaša želja da im pomognete na bilo koji način. Kako bi iznenađenje bilo veće, gledatelji su slali pakete na Novu TV. I oni su se gomilali tijekom tjedna. Sve smo, iako jedva, ipak ukrcali u vozilo i krenuli dalje. Trebalo je još posjetiti nekoliko obitelji.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

>> VIDEO: Samohrani otac petero djece bez posla

'Pa to što mi se čini što su stvarno predivna, draga obitelj...i ti dečki žele se zaposliti, a takva je situacija da su ostali bez posla...majka im je stradala i...ne znam, nekako nas je to dirnulo sve skupa', rekla je za Provjereno Zorana Pejak iz Zagreba. Mario Pejak i njegova obitelj iz Velike Gorice također nisu ostali ravnodušni i Zlatkovoj obitelji šalju odjeću i posteljinu. 'U ovim uvjetima čovjek koji sam pokušava svoju djecu usmjeriti u nekakvim dobrim smjerovima, pružiti im nekakve dobre uvjete za život je jedini poticaj, nema drugog poticaja. Čovjek je hrabar, treba mu skinut kapu i to je to', smatra Mario.

Jedva suzdržavao suze

Perica, Mijo i Robert pomogli su nam iskrcati pakete, otac i sestre još uvijek ne znaju ništa. Tek kad smo napunili sobu, pustili smo ih da uđu i itekako iznenadili. Cure nisu gubile vrijeme i odmah su se bacile na posao, nestrpljivo i temeljito. Cure se nisu mogle odvojiti od poklona. 'Paketi su stigli skoro iz čitave Hrvatske, Splita, Poreča', ustanovio je zahvalni otac Zlatko. Supetar, Zagreb, Lumbarda, Omiš, Solin... Odjeća, hrana, voće, igračke, uskrsni ukrasi i dirljive poruke. Zlatko se jedva suzdržao pred djecom. Nije mogao sakriti koliko su ga obitelji naših gledatelja raznježile. 'Poštovana obitelji Zubić! Jako nas je dirnula reportaža o nesreći koja vas je zadesila, iskreno nam je žao zbog svega lošeg što vam se dogodilo, ali vam se ujedno divimo jer ste međusobno povezani ljubavlju... Znajte da poslije svake kiše dolazi sunce. Ujedno vam ovim putem želimo sretan i blagoslovljen Uskrs', pročitao je naglas poruku dirnuti otac i zajecao.

'Bez teksta čovjek ostane. To je puno, puno toga, previše, kad pogledate od prvog previše je i veša i slatkiša. Mislim, svaki čovjek je doprinio koji je poslao svojim srcem i dušom', pokušao je objasniti što osjeća Zlatko. Stariji dečki su pustili svoje sestre da se razvesele otvaranjem paketa, ali je velik dio poklona došao i za njih, a ono najbolje ostavili smo za kraj. To su poruke za Zlatkove najstarije sinove, odnosno ponude za posao iz cijele Hrvatske. Ipak, kako bi mogli ostati s ocem, bratom i sestrama, radit će blizu Svetog Križa. Mijo je nakon emisije dobio posao na željeznici, a za Roberta će se pobrinuti njihova Krapinsko-zagorska županija. I tako će, čini se, njihovom nizu nesreća doći kraj. Prije samo 6 godina ova obitelj nije se razlikovala od ostalih. Nije im ničeg nedostajalo, a zatim je majka poginula. Zlatko je ostao bez posla. Mijo i Robert postali su lica krize u kojoj se nalazimo i također postali nezaposleni. Ono što nisu izgubili, prepoznali su naši gledatelji.

Zlatko nije mogao naći riječi kojima bi zahvalio na pomoći. Na hrani će uštedjeti velik iznos, a još godinama ne mora razmišljati o dječjim zimskim jaknama, hlačama, majicama, a ovo je samo dio pomoći. Novčana stiže u pismima i na račun, a ostatak paketa, na njihovu adresu. Ni prije im nije bilo teško smijati se, ali će nekako ovaj Uskrs smiješak biti slađi, a Zlatkove noći mirnije. I zato vam, dragi gledatelji, hvala!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene