Obavijesti Pretražite Navigacija
Ivan Marinić ne odustaje

I vi možete pomoći: Novi problemi za samohranog oca šestero djece iz Žminja

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Život priča priče: Ivan Marinić samohrani je otac šestero djece (Foto: dnevnik.hr) - 5 Život priča priče: Ivan Marinić samohrani je otac šestero djece (Foto: dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Život priča priče: Ivan Marinić samohrani je otac šestero djece (Foto: dnevnik.hr) - 4 Život priča priče: Ivan Marinić samohrani je otac šestero djece (Foto: dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Život priča priče: Ivan Marinić samohrani je otac šestero djece (Foto: dnevnik.hr) - 3 Život priča priče: Ivan Marinić samohrani je otac šestero djece (Foto: dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Život priča priče: Ivan Marinić samohrani je otac šestero djece (Foto: dnevnik.hr) - 2 Život priča priče: Ivan Marinić samohrani je otac šestero djece (Foto: dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Život priča priče: Ivan Marinić samohrani je otac šestero djece (Foto: dnevnik.hr) - 1 Galerija
Ivana Marinića javnost je upoznala kada je preminula njegova 28-godišnja supruga, a on je ostao samohrani otac šestero djece. Svoju priču Ivan je ispričao i u ovotjednoj emisiji "Život priča priče", a na isti dan kada je Hrvatska još jednom gledala njegovu priču, Ivan je imao prometnu nesreću.

Ivan Marinić - ime je to za koje će vam se možda učiniti da ste ga već negdje čuli. Jer velika je mogućnost da ste početkom 2016. godine naišli na tragičnu priču koja je ujedinila Istru. Priču o 34-godišnjaku koji je nakon smrti supruge ostao sam sa šestero djece.

Ivana Marinića (35) ugostili smo i u ovotjednoj emisiji "Život priča priče". Od trenutka kada je njegovu 28-godišnju suprugu Željku izdalo srce prošle su gotovo dvije godine.

Bol i dalje ne prolazi, ali Ivan tugu ne može priuštiti jer djeca traže, djeca trebaju i oca i majku. A on je svojoj djeci i jedno i drugo. Posjetili smo ga u Žminju, mjestu koje je postalo poznato kada je u javnosti odjeknula priča o samohranom ocu koji jedva sastavlja kraj s krajem.

Ivan i danas o supruzi priča sa suzama u očima. Kod nje je, kaže, najviše volio to koliko je voljela djecu. U tome su bili slični i zato su i imali toliko djece. A kada je sa šestero djece ostao bez Željke Ivan je sve poslove preuzeo na sebe.

Pročitajte i ovo Helikopter hitne pomoći projekt težak 63 milijuna Dnevnik Nove TV doznaje: Otvaranje ponuda za nabavu medicinskih helikoptera opet je pomaknuto Hrvatska volontira - 5 plemenita djela Prvi stanu uz građane kad je najteže, a sada ih se traži 1800: "To stvarno nije velika obaveza, a njima sigurno puno znači"

Uskoro je dobio pomoć od cijele zemlje koja se zbog njega digla na noge i na tome je zahvalan. Ali od novih problema nije mogao pobjeći. Najmlađi Matej imao je samo dva mjeseca kada je ostao bez majke. Bio je beba koja je dojila i kojoj je u tim trenucima posebno nedostajala majka. Kako bi pomogli Ivanu, brigu o Mateju preuzeli su njegovi punac i punica. Dječak danas živi s bakom i djedom, ali obitelj je gotovo svaki mjesec na okupu.

Na pitanje je li svjestan činjenice da Željke više nema, Ivan odgovara da i je i nije. Ono što zna je da mora dalje. Smatra da se u cijeloj ovoj priči postavio kako treba. Na sebe je preuzeo sve što je trebalo preuzeti i polako krenuo naprijed.

"Još su male, ali su prave"

Željku ništa ne može nadomjesiti, ali ovaj hrabri 35-godišnjak zna da život mora ići dalje. Pa je zato vrlo brzo nakon smrti supruge naučio biti i otac i majka. "Ženski" poslovi problem su mu bili samo prvih nekoliko dana, ali brzo je shvatio da sve ono što je radila Željka mora preuzeti na sebe. I ranije joj je pomagao, no sada je to bilo drugačije.

Ivanu pomažu i starije kćeri. "Još su male, ali su prave", kaže Ivan. Svojim djevojčicama redovito govori da ih mama i dalje pazi. A one su, kao i sva Ivanova djeca, svjesne da imaju najboljeg oca na svijetu.

Još jedan loš trenutak u životu

Djeca su ono što Ivana čini sretnim i motivira ga da ide dalje. Ali život je u njegovom slučaju još jednom ispisao ne tako lijepu priču.

Baš na dan kada je Hrvatska još jednom gledala priču ovog hrabrog oca, Ivan je imao prometnu nesreću.

Do nesreće je došlo kada se drugi vozač nije zaustavio na znak "stop" i Ivanu je oduzeo prednost, a iako, srećom, Ivan i djeca koja su bila s njim u automobilu nisu teže ozlijeđeni, automobil je potpuno uništen.

Nije potrebno govoriti što ostanak bez automobila znači u životu oca petero djece. Za sada se Ivan, koji je još uvijek na porodiljnom dopustu, snalazi tako što, između ostalog, iznajmljuje automobil u rent-a-caru. Nekad mu naplate, a nekad ne, kaže.

Obzirom da je automobil koji je vozio bio jako star za njega će, rekli su mu, dobiti tek nekoliko tisuća kuna odštete. Nedovoljno za kupnju drugog automobila, a Ivanov život bez automobila bit će jako težak.

Ako to želite, Ivanu možete pomoći uplatom na žiro račun u OTP banci – HR7324070003206917873.

Njegova adresa je Matka Laginje 19, 52341 Žminj, a možete ga kontaktirati i na broj mobitela 092/335-9696.

Propuštene epizode emisije "Život priča priče" pogledajte OVDJE.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene