Tragična obiteljska priča ujedinila je Istru. Iznenada je preminula 28-godišnja majka i supruga. Otac je ostao sam sa šestero djece, ali na njihovu adresu, pomoć stiže iz dana u dan.


Šestero djece su tatino bogatstvo. Prije samo nekoliko dana, istu tu sreću s njima je dijelila 28-godišnja majka, Ivanova prva ljubav. 'Ujutro smo popili zajedno cappuccino i išao sam odraditi nešto privatno i zvala me starija kći od 9 godina, rekla je 'Mama je pala'', ispričao je Ivan Marinić, samohrani otac šestero djece.

Vezani članci Ubojstvo u Mlinovima Smrt troje djece: Osumnjičeni otac već danas bi mogao iz bolnice. Doznajemo koja ga procedura dalje čeka Ubojstvo u Mlinovima - 3 Osumnjičenog za trostruko ubojstvo i dalje čuva policija, pri svijesti je: Za dva dana trebao bi izaći iz bolnice

Nenadano i naglo život im se potpuno promijenio. 'Ništa ne može nadoknaditi mamu. Ipak, mama je najveći oslonac u životu, i baš je teško, teško', kazala je Ivanova sestra, Andrijana Marinić koja pomaže obitelji koliko može.

Srce se stisnulo cijeloj Istri pa i šire. Hrana, kartoni puni odjeće, i nešto što vraća osmijeh na lice. U kući punoj djece, smijeh je uvijek prisutan. Tata Ivan, brine o svemu. Kuha, pere i čini sve da njima ništa ne fali. 'Djeca ne osjete ništa, svako toliko pitaju, ali pregrizemo, idemo dalje, igramo se', rekao je samohrani otac Ivan.

Svoje školske obveze ispunjavaju Marija i Katarina. Nakon škole, tati uvijek dobro dođe pomoć. 'Pomažemo mu kuhati, pa mu onda pomažemo spremati kad brat i sestra razbacaju igračke i onda na kraju idemo papati', kažu Marija i Katarina.

Pomažu i lokalne vlasti, škola, vrtić, a organizirani su i humanitarni koncerti. Centar za socijalnu skrb brinut će o obitelji.

'Dali smo po službenoj dužnosti jednu kraću materijalnu pomoć. A za dalje rekli su da ne bi htjeli, da im je puno ljudi pomoglo u financijskom smislu i neka to pustimo za kasnije', rekla je Eda Rajko, ravnateljica Centra za socijalnu skrb.

Priča koja je razniježila mnoge. Skromnost koja ih krasi, zajedništvo i ljubav, to je njihovo bogatstvo.