Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OVDJE pogledajte što smo dogovorili s EU

Napokon možete vidjeti što je Vlada u Vaše ime dogovorila s EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor na konferenciji za novinare objavila je pregovaračke dokumente.

'Želim svima čestitati na završetku pregovora, svim građanima na strpljenju i svima koji su pomogli raditi na ovom zahtjevnom poslu, posebno kolegama iz Vlade i pregovaračkom timu', poručila je premijerka Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest" Jeffrey Epstein Očekuje se još Objavljeni novi dokumenti iz tužbe protiv pedofila Epsteina: Njegov zaposlenik ispričao koga je sve vidio

OVDJE pogledajte pregovaračke dokumente!

'Želim zahvaliti i onima koji nisu vjerovali i koji su nastojali neke procese onemogućiti. Zašto se želim njima zahvaliti? Jer su dodatno bili motiv, dali dodatnu snagu, davali nam dodatno poticaja da pokažemo da Hrvatska to može, da Hrvatska jest u svim područjima respektabilna država. Na ovaj dan, ako sve bude išlo po planu, a sigurna sam da hoće, Hrvatska će postati 28 članica, a hrvatski jezik 24. službeni jezik EU', rekla je Kosor.

Kosor je rekla kako je u Bruxelles poslano oko 200.000 stranica dokumenata. 'Mi smo u otvaranju i zatvaranju poglavlja zapravo morali realizirati 138 mjerila, a ako u to uključite i sva podmjerila onda je tih mjerila ukupno 400 i ponavljam i danas, svako od tih mjerila je reforma i to je odgovor na pitanje onima koji pitaju gdje su reforme', poručila je Kosor.

Kosor: Idući tjedan ćemo razgovarati o datumu izbora

'Vjerujem da ćemo ugovor potpisati do kraja godine, a onda slijedi referendum, na kojem će se građani, sigurna sam, većinom izjasniti za ulazak u EU i uvjerena sam da će veliki broj građana izaći na referendum i s ponosom zaokružiti 'DA'', dodala je. Na pitanje novinara da li će sada objaviti i datum izbora premijerka je najavila razgovore o izborima za idući tjedan.

'Žao mi je ako vas ovo ne zanima, sve što je dosada napravljeno, nešto u što su tisuće i tisuće ljudi ugradile znanje, ponos i ljubav prema Hrvatskoj. Idući tjedan ćemo se naći i razgovarati o datumu izbora i razgovarati o tome što je najbolje za Hrvatsku', rekla je Kosor.

'Mnoge stvari nisu iste kao prije dvije godine'

Na pitanje novinarke Dnevnika Nove TV bi li Vlada bila na istom mjestu da joj je na čelu ostao Ivo Sanader Kosor je rekla kako je 'najvažnije da mnoge stvari nisu iste kao prije dvije godine'. 'Prije dvije godine formirana je nova Vlada, preuzela sam odgovornost za državu, u teškim vremenima i sa teretom blokiranih pregovora. Ono što je uslijedilo je bio težak i mukotrpan rad s puno prepreka', rekla je Kosor.

Podsjetimo, u Bruxellesu su jučer navečer zatvorena posljednja četiri poglavlja i službeno su završeni pristupni pregovori Hrvatske s EU-om.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene