Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prigodna prodaja

Sajamski dan za ovaj grad nije novost: "Proglašavamo ga već najmanje 30 godina"

Aktualno Galerija Crikvenica - 1 Crikvenica - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Crikvenica - 2 Crikvenica - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Crikvenica - 3 Crikvenica - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Crikvenica - 4 Galerija 1/4 >>
Sajamski dan proglasila je i Crikvenica. Zašto i što to znači za lokalne trgovce, provjerio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Špica sezone u Crikvenici. Gužva je na plažama, ali i na ulicama. Povodom dana grada - sutrašnji blagdan gradski oci na čelu s dugogodišnjim gradonačelnikom iz redova HDZ-a - proglasili su sajamskim danom.

"100 posto podržavam Vladu na čelu s Andrejem Plenkovićem i s jednim od najboljih ministara, ako ne i najboljim ministrom, mojim prijateljem Olegom Butkovićem. No, mi sajmeni dan proglašavamo već najmanje 30 godina", rekao je gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina.

Pročitajte i ovo Vjernici na Trsatu - 2 uoči blagdana Najstarije hrvatsko marijansko svetište posjetit će i premijer: "Prva misa je u šest sati ujutro, to odgovara onima koji rano krenu"

U obranu gradonačelnika stao je i potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo.

"Budući da je tradicionalno duži niz godina sajam ovdje već upravo na dan grada, na blagdan Velike Gospe dozvoljeno je onima koji mogu raditi, naravno prema utvrđenim propisima i što je dozvoljeno tako da u tom smislu tu odluku pozdravljam", ispričao je Butković.

Neće svi u Crikvenici moći raditi sutra.

Dražen Mataija, vlasnik suvenirnice ne smije raditi. "Mogu raditi samo štandovi na otvorenom, a mi bi trebali iznijeti robu svu van - a to je nemoguće", objasnio je.

Većina crikveničkih obrtnika tijekom sezone radi svaku nedjelju jer im to Zakon dopušta, a bili bi sretniji kada bi smjeli raditi i državnim blagdanima.

"Nama nitko obveze ne plaća, mi ih plaćamo sami tako da smo malo u gubitku. Ali Bože moj, preživjet ćemo", rekao je vlasnik suvenirnice Zef Dedaj.

Pročitajte i ovo Ivan Kunac, otac uhićenog navijača - 2 Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV Otac uhićenog navijača priznao da je znao kamo mu sin ide: "Dečku od dvadeset godina teško možete zabraniti"

U Vladi kažu kako je namjera ovog novog zakona o zabrani rada nedjeljom i blagdanima - zaštita obitelji.

"To smo napravili zaista da idemo u zaštitu obitelji i ljudi koji rade da ipak imaju jedan dan koji je za obitelj kad su slobodni", izjavio je Butković.

I tako će sutra na blagdan u Crikvenici biti dopuštena prigodna prodaja na kioscima, štandovima, ambulantna prodaja i ostala slična prodaja na otvorenom, kao sastavni dio prigodnih manifestacija i sajamskih događaja povodom dana grada.

Proslava počinje već ujutro tradicionalnim plivačkim maratonom i trajat će do kasnih večernjih sati.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene