Hrvatski kontinentalni turizam s razlogom napreduje, jer kad se bolje pogleda, na kontinentu turisti imaju mnogo više sadržaja nego uz samu obalu. A i slavonska prostranstva, smatraju stručnjaci, spasila bi se od propasti, da njima počnu jahati ili voziti turisti.


"Mi spajamo poljoprivredu i turizam u jedno. Imamo krave i sir, a imamo i turiste", kaže voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske Aleksandra Kuratko Pani.

Vezani članci Selo bez korone - 4 Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je tri sela u Hrvatskoj u koja još nije ušla korona. Doznajte koja je njihova tajna, ali i kakvu cijenu plaćaju Selo u Slavoniji, ilustracija Jeste li znali da Hrvatska ima tri korona-free sela? "Tko se hoće izolirati, neka dođe k nama"

Sir i vrhnje, bučnica, medenjaci, štrudle od jabuke, kiflice, makovnjača, čvarci, bečki odrezak, šunka crne svinje... Samo su neke od gastro delicija koje se nude turistima na kontinentu.

Što se još nudi u ponudi pogledajte u video prilogu.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju