Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SADA IZA REŠETAKA

Zaštitari reketarili ugostitelje, policija poručuje: Prijavite ako su i vas ucjenjivali!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojici zaštitara, koji se sumnjiče da su od vlasnika ugostiteljskih objekata u Rijeci i Krku iznuđivali novac, a jednog i teško ozlijedili, danas je sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Načelnik riječke kriminalističke policije Željko Kruneš istaknuo da se istraga, koja obuhvaća i druge osobe, nastavlja te je pozvao sve ugostitelje i druge osobe koje su trojica oštetila ili ozlijedila da se jave policiji, bez straha i s punim povjerenjem.

U subotu su u Rijeci uhićena trojica zaštitara, koje sumnjiči za pet iznuda dvojice i teško ozlijeđivanje jednog vlasnika lokala.

Policija nije otkrila imena uhićenih, navodeći samo da su s područja Rijeke i Lokava u Gorskom kotaru. Umjesto da održavaju red u ugostiteljskim objektima, oni su tijekom nekoliko posljednjih mjeseci ucjenjivali i iznuđivali vlasnike lokala u Rijeci i Krku te od njih u pet navrata iznuđivali od 4.000 kuna do 3.000 eura.

>> Prijavljeni slučajevi većinom uspješno riješeni: 'Svako reketarenje treba prijaviti'

Od vlasnika ugostiteljskog objekta u Rijeci su uporabom sile i prijetnjom nožem iznuđivali novac i prijetili tražeći da o tome nikome ne govori. Od ugostitelja u Krku, znajući da nema dozvolu za rad, zatražili su, pak, da im plati za nesmetano obavljanje posla.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare Kuneš je pojasnio da jedan osumnjičenik ima zaštitarsku licencu, a da su mu se dvojica bez dozvole "pridružila u radu". Pojasnio je da je ovlašteni zaštitar radio u odori, dok su ostala dvojica uz njega radila u "civilu".

Svi su već poznati policiji radi sličnih nedjela pa dvojica zbog toga nisu mogla dobiti licencu zaštitara, a treći je kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih povreda počinio nakon dobivanja licence.

Kruneš je kazao da je danas dovršen prvi dio kriminalističkog istraživanja, da policija nastavlja istragu i nad drugim osobama te da prikuplja i druga saznanja o oštećenima. Na novinarski upit istražuje li se i zaštitarska tvrtka Kruneš je kazao da se istraga nastavlja te da će vidjeti do kuda će ih dovesti.

Pojasnio je i da je policija nadležna za dodjelu zaštitarskih licenci, ali da su redari u ugostiteljskim objektima često formalno zaposleni kao konobari ili pomoćni radnici te da je za taj dio nadzora mjerodavan Državni inspektorat.

Dodao je i da su u Rijeci posljednjih mjesec dana zabilježena četiri slučaja teških tjelesnih ozlijeda, uglavnom u noćnim satima vikenda te da su žrtve bili ugostitelji i posjetitelji lokala. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene