Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva i pol sata trajala je sjednica proširenog predsjedništva Sabora. Može se reći da je postignuto primirje.


Predsjednik sabora Luka Bebić nakon sjednice je rekao da je provedena konstruktivna rasprava o načinu komunikacije u parlamentu. 'Govor mržnje i osobne uvrede te neargumentirano optuživanje, prihvatili su svi, nije primjerena komunikacija u Saboru', rekao je Bebić. No, na naš upit je li dobio jamstva od predstavnika zastupnika da će poštivati dogovor, sa smješkom je odgovorio 'a što ja više mogu nego vjerovati'.

Vezani članci Slika nije dostupna Luka Bebić zasad siguran Slika nije dostupna Bebić: Neću se uzbuđivati, mogu ja i u saborske klupe

>> VIDEO: Bebić o svojoj sudbini nogometnim žargonom

>> 'Neću govoriti jer me stid ponašanja zastupnika'

Na naše pitanje je li dobio kritike iz vlastitih redova zbog prošlotjednog sukoba s vlastitim stranačkim kolegama Vladimirom Šeksom i Ivanom Jarnjakom, Bebić je rekao kako je on na Predsjedništvo došao pripremljen te je bio spreman argumentirano govoriti o svim mogućim spornim odlukama predsjedavajućih, pa tako i sebe sama. No, to nije bilo potrebno jer su se, kako je rekao,  svi potpredsjednici složili kako su ponekad, vodeći sjednicu, reagirali ne 100 posto držeći se Poslovnika.

Bebić je rekao da je i HDSSB-ovac Dinko Burić prihvatio da u svojim raspravama čak ni figurativno ne optužuje i osobno ne vrijeđa pojedince i pojedine stranke. Burić se s tim složio ustvrdivši da je i on nerijetko bio žrtva uvreda poput 'kretenu' i 'budalo', koje su mu, kako je rekao, dobacivane iz saborskih klupa. 'HDZ mora biti svjestan da sabornica nije sastanak nihove stranke i da moraju biti spremni na mišljenja različita od njihovih', rekao je Burić.

'Nadam se da više nema uputnica za psihijatriju'

Na naš upit znači li to da više neće biti uputnica za psihijatriju, rekao je kako se nada da neće, ali je objasnio da ga se često pokušava ušutkati jer govori jezikom koji narod razumije, uz doskočice i metafore. 'Mogu i vuvuzele donijeti u Sabor, ali mene neće spriječiti da govorim', rekao je Burić.

Na Predsjedništvu se razmišljalo i o promjeni saborskog Poslovnika kako bi se izbjegle moguće zlouporabe 'replika i ispravaka netočnih navoda'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju