Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezastarijevanje

Sabor pokrenuo ustavne promjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborska je većina danas, uz potporu HDSSB-a, donijela odluku da se pristupi promjenama Ustava na temelju prijedloga 46 zastupnika SDP-a, koji traže da se Ustavom propiše nezastarijevanje kaznenih djela teškog ubojstva počinjenog iz političkih pobuda.

Na taj je prijedlog ranije mišljenje dala i Vlada, koja predlaže da se nezastarijevanje propiše za sva teška ubojstva, s čim su se u ranijim raspravama suglasili svi klubovi, no HDZ traži da se, uz to, posebno propiše i nezastarijevanje ubojstava počinjenih u ime jugoslavenskog komunističkog režima.

Pokretanje ustavnih promjena izglasano je bez zastupnika HDZ-a, koji su ranije napustili sabornicu, tvrdeći da odluka nije donesena u skladu s procedurom.

Pročitajte i ovo Oporba, ilustracija - 1 Zabrana oko Poslovnika Oporba na nogama, imaju zahtjev za Ustavni sud oko Jandrokovića: Za sve krive Plenkovića Slika nije dostupna "SVE JE MANJE OTVORENIH PITANJA" Odbor za Ustav usuglasio prijedloge promjene Ustava: Velike izmjene tiču se referenduma

>> U Saboru opet svađa: Tko štiti ubojice i udbaše?!

Hrvatski laburisti u glasovanju su ostali suzdržani pa je odluka donesena s 89 glasova 'za' i četiri glasa 'protiv'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene