Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborska je većina danas, uz potporu HDSSB-a, donijela odluku da se pristupi promjenama Ustava na temelju prijedloga 46 zastupnika SDP-a, koji traže da se Ustavom propiše nezastarijevanje kaznenih djela teškog ubojstva počinjenog iz političkih pobuda.


Na taj je prijedlog ranije mišljenje dala i Vlada, koja predlaže da se nezastarijevanje propiše za sva teška ubojstva, s čim su se u ranijim raspravama suglasili svi klubovi, no HDZ traži da se, uz to, posebno propiše i nezastarijevanje ubojstava počinjenih u ime jugoslavenskog komunističkog režima.

Pokretanje ustavnih promjena izglasano je bez zastupnika HDZ-a, koji su ranije napustili sabornicu, tvrdeći da odluka nije donesena u skladu s procedurom.

Vezani članci Gordan Jandroković Sabor prihvatio informaciju o sažetku Nacionalnog plana oporavka i otpornosti: ''Ovo je put u propast'' Dalija Orešković Orešković: "Po Reinerovu nalogu straža mi onemogućila ulazak u sabornicu"

>> U Saboru opet svađa: Tko štiti ubojice i udbaše?!

Hrvatski laburisti u glasovanju su ostali suzdržani pa je odluka donesena s 89 glasova 'za' i četiri glasa 'protiv'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook