Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok nejasan

Sabor od Vlade traži provjeru potpisa za referendum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski je sabor posljednjeg dana redovitog zasjedanja od Vlade zatražio da provjeri broj i vjerodostojnost potpisa birača prikupljenih za referendum o definiciji braka.

Sabor je danas zaključkom zatražio od Vlade da provjeri broj i vjerodostojnost potpisa birača prikupljenih u sklopu inicijative 'U ime obitelji'. Inicijatori traže da se brak Ustavom definira kao životna zajednica muškarca i žene, a Saboru su u lipnju predali gotovo 750 tisuća potpisa potpore toj inicijativi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP nije za takvu odluku Leko: Ustavni sud treba provjeriti referendumsku problematiku Slika nije dostupna Pitanje definicije braka Bauk objasnio proceduru provjere potpisa za referendum o braku

>> Izglasan novi Zakon o upravljanju državnom imovinom, HDZ nezadovoljan

Rok u kojem bi Vlada trebala provjeriti potpise Sabor nije utvrdio. Od organizatora inicijative zatraženo je da se očituju je li dio zahtjeva za raspisivanjem referenduma u kojem se navodi ustavna odredba u koju bi trebalo ugraditi definiciju braka zahtjevu pridodana prije ili nakon prikupljanja potpisa.

Sabor je donio Zakon o održivom gospodarenju otpadom, koji jedinicama lokalne samouprave uvodi obvezu uspostave odvojenog prikupljanja posebnih kategorija otpada.

Gradovi i općine prikupljanje komunalnog otpada naplaćivat će razmjerno količini predanog otpada, prema njegovoj masi ili opsegu posude.

Donesen je i novi zakon o željeznici, koji će omogućiti liberalizaciju tržišta željezničkih usluga te Zakon o eksploataciji ugljikovodika, koji bi, po najavama iz Vlade, trebao omogućiti ulazak svjetskih energetskih kompanija i ekspanziju u eksploataciji nafte i plina.

Zastupnici su time zaključili 8. sjednicu, započetu još u travnju, a u svojim klupama ponovno će se okupiti sredinom rujna. Predsjedavajući Nenad Stazić napomenuo je da tijekom ljetne stanke obveze zastupnika ne prestaju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene