Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas u 9.30 nastavlja se 22. sjednica Hrvatskog sabora raspravom o izvješću o radu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije od 1. lipnja 2009. do 30. lipnja prošle godine.


Vijeće u izvješću navodi kako je lani ostvaren napredak u provedbi antikorupcijske strategije, a dokaz za to vidi i u otvaranju pregovaračkog Poglavlja 23. te poziva na učinkovitu provedbu svih propisa koji jamče neovisan i profesionalan rad pravosuđa i policije.

Vezani članci Slika nije dostupna Nacionalno vijeće traži veće ovlasti Slika nije dostupna Vijeće za borbu protiv korupcije bez podataka o svojoj borbi

>> VIDEO: Šeksov izbor

>> Hrvatska korupcija svjetski poznata: Strani biznismeni uče kako se obraniti

Predlaže se kontinuirana revizija akcijskog plana borbe protiv korupcije jer, kako stoji u izvješću, sumnje u politički pritisak na policiju, Državno odvjetništvo i sudstvo u predmetima u kojima postoji sumnja u upletenost visokopozicioniranih dužnosnika smanjuju povjerenje građana u pravosuđe te otežavaju snažnije uključivanje građana u borbu s korupcijom. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju