Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Trošimo 250 tisuća kuna dnevno, a napetka nema', izjavio je don Ivan Grubišić i time izazvao brojne reakcije zastupnika koji tvrde da 'rade, svaki dan'.


Za troškove Hrvatskog sabora svaki se dan iz državnog proračuna uzme oko 250 tisuća kuna, rekao je danas u Hrvatskom saboru nezavisni zastupnik Ivan Grubišić, raspravljajući o prijedlogu industrijske strategije hrvatske države do 2020. godine.

Vezani članci Sabornica Za nedolazak u Sabor 150kn: Ostaje naknada za odvojeni život Nino Raspudić Paljba po Vladi: "Ćorić se umorio više od Jasmina Stavrosa i Vojka V, pa su ga poslali u HNB na odmor"

Trošimo vrijeme i novac, a napretka nema, zato treba donijeti strategiju razvoja države koje bi se onda morala držati svaka slijedeća Vlada, ustvrdio je nezavisni Grubišić.

Smatra da takvu strategiju treba naručiti Hrvatski sabor, a izraditi stručnjaci.

Grubišićeve ocjene o trošenju vremena bez rezultata, ne dijeli HNS-ov zastupnik Srđan Gjurković. 'A što mi danas radimo', upitao ga je Gjurković, objasnivši da je industrijska strategija dio ukupne razvojne strategije države.

'Kako možete reći da ne radimo ništa', pitao je nezavisnog Grubišića, čiji je istup 'izazvao' i HDZ-ovog zastupnika Dujomira Marasovića koji mu je predbacio da je govorio 'kao u Crkvi'.

HDZ Josipovića nazvao kompozitorom, Stazić uzvratio: 'To je bilo sramotno, jadno i bijedno'

'Pun mi je kufer strategija, pa donesimo strategiju o načinu prikupljanja kestena na Sljemenu', ironizirao je Marasović koji ističe da bi vladajući trebali imati strategije kada dolaze na vlast kako bi javnost znala što kane raditi slijedeće četiri godine.

Grubušić se, međutim, nije dao pokolebati.

Treba donijeti nacionalnu strategiju razvoja države i da ona bude kodeks postupanja, a da odgovornost za njenu provedbu preuzme predsjednik Sabora, koji ne bi bio iz većinske stranke, nego bi ga birali zastupnici između sebe, na temelju njegovih stavova i projekata, rekao je Grubišić.

Ideji o novim ovlastima usprotivila se predsjedavajuća Dragica Zgrebec (SDP). Sabor ima svoje ovlasti i ne treba mu davati nove, rekla je Zgrebec Grubišiću.

I nezavisni zastupnik Damir Kajin pita se hoće li predložena strategija nešto promijeniti?

Od '93. donijeli smo 60 strategija, volio bih da ponuđena, 61. strategija, nešto ponudi, no sumnjam, rekao je Kajin. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju