Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Je l' HDZ opet kriv?"

Beroš "preživio" glasovanje o povjerenju: Oporbeni zastupnik slučajno glasao protiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Vili Beroš "preživio” je u petak po treći put glasovanje o povjerenju u Hrvatskom saboru.

Da se ministru zdravstva Viliju Berošu iskaže nepovjerenje glasovao je 51 zastupnik. Prijedlogu se usprotivilo njih 78. Nikola Grmoja iz Mosta slučajno je stisnuo krivu tipku glasajući protiv opoziva Beroša.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Sandra Benčić Burna rasprava u Saboru Beroš odgovara na prozivke: "Nisam bezgrešan, ali neću trpjeti objede na svoj račun"

"Kolega Grmoja, znam da ste pogriješili , je l' opet HDZ kriv?", upitao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Na to je Grmoja pojasnio da je pomiješao kratice za glasovanje.

Utvrđujem da nije donesena odluka o iskazivanju nepovjerenja ministru Berošu, konstatirao je Jandroković.

Pročitajte i ovo Rasprava u Saboru RASPRAVA O BEROŠU Zaiskrilo u Saboru, Plenković Bulju: "Išli ste glumatati na skupove o slobodi". Dobio odgovor - "Ukrali ste referendum i opet ćete uvesti stožeraške mjere"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna REDOVITA SJEDNICA VLADE Plenković: ''Hvala, Zdravko, na doprinosu i svemu''; Marić: ''Hvala na lijepim riječima i željama''

Pitanje (ne)povjerenja Berošu pokrenulo je 32 oporbenih zastupnika na inicijativu Kluba zeleno-lijevog bloka navodeći kao razloge nagomilane probleme u zdravstvu i propadanje zdravstvenog sustava.

Poručili su da ministar mora otići, zbog, među ostalim, nedostupnosti prekida trudnoće, afera "Medikol" i ”Cuspis”, izostanka reforme, dugova i sumnjivih transplantacija na KBC-u Zagreb.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene