Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ona je takva kakva jest"

Glasovac: "Uvjerena sam da će SDP podržati Istanbulsku, interpretativna izjava nije pravno obvezujuća"

Sabina Glasovac (Foto: Dnevnik.hr)
Sabina Glasovac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Sabina Glasovac kaže kako bilo kakve izjave uz konvenciju nemaju pravno obvezujuć karakter.

Saborska zastupnica SDP-a pojasnila je svoj i stav stranke oko ratifikacije Istanbulske konvencije.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen"

"Za mene nema nikakvog ali. Uvjerena sam da će SDP podržati ratifikaciju konvencije jer ona je snažan istrument u borbi protiv nasilja prema ženama i nasilja u obitelji", kazala je.

Na pitanje je li došlo do podjela u stranci obzirom da je jučer poručila da će glasati za konvenciju bez obzira na eventualne ograde, Glasovac odgovara:

"Konvencija je takva kakva jest. Njen tekst je univerzalan. Ako budu postojale neke ograde, to ćemo vidjeti. One mogu biti financijske prirode, ali nema razloga da budemo protiv zaštite žena", kazala je Glasovac.

Kad je riječ o "interpretativnoj izjavi" koju HDZ namjerava priložiti uz ratifikaciju, Glasovac kaže kako one nemaju pravno obvezujući karakter i ne mijenjaju sadržaj konvenciji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene