Trgovina, ilustracija
Trgovina, ilustracija Foto: Getty Images

S tržišta se zbog bakterije listerije povlači suha češnjovka, priopćio je državni inspektorat. Navodi se kako nije zadovoljen mikrobiološki kriterij za hranu Europske unije.


Državni inspektorat izvijestio je o povlačenju s tržišta Suhe češnjovke Mesnice Kramarić zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes, priopćila je u petak Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Vezani članci Povlačenje proizvoda: Ilustracija - 3 U dvije godine povučeno čak 235 neispravnih proizvoda: Znate li što se dogodi ako pojedemo aflatoksine, pesticide…? Kupnja Još jedno povlačenje proizvoda s polica: Ako ste kupili ovo voće, bilo bi dobro da ga se čim prije riješite

Opoziv se odnosi na proizvod Češnjovka suha, polutrajna kobasica, LOT 311020226, s rokom upotrebe do 15. 1. 2023..

Zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes proizvod ne zadovoljava EU mikrobiološke kriterije za hranu.

Proizvođač Suhe češnjovke je "Prerada mesa i mesnica Kramarić", vlasnika Stjepana Kramarića iz Svetog Ivana Zeline. Obavijest Državnog inspektorata odnosi se isključivo na navedeni proizvod, navodi se u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju