Začini, ilustracija
Začini, ilustracija Foto: Getty Images

Državni inspektorat objavio je da se s tržišta povlači popularni začin za piletinu zbog utvrđenog prisustva pesticida etilen-oksida.


Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače da je iz trgovina opozvan Abido Spices Začin za piletinu, LOT 17-3-21/5254, s datumom upotrebe do 17. 3. 2023. godine. U začinu je utvrđena prisutnost pesticida etilen-oksida.

Vezani članci Kupnja namirnica, ilustracija S polica trgovina povlači se još jedan proizvod, ima previše joda Kupnja Još jedno povlačenje proizvoda s polica: Ako ste kupili ovo voće, bilo bi dobro da ga se čim prije riješite

Zbog prisutnosti tog pesticida proizvod nije u skladu s Uredbom Europske komisije br. 396/2005 o maksimalnim dopuštenim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Proizvođač začina je Tema Fine Foods BV, Katwijk (NB) iz Nizozemske, pakiran je u Abido Company For Trade & Industry iz Beiruta, a dobavljač je Attia Handels-Holding GmbH iz Beča u Austriji. Na tržište je začin stavio HABIBI ORIENT j.d.o.o. iz Zagreba.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju