Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna za pošten rad

S kravama pred Općinom traži pravdu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislava Matijaševića općina nije oslobodila plaćanja komunalnih doprinosa za farmu. Nije mu, kaže, problem platiti, ali ga ljuti apsurdna situacija u kojoj mora plaćati doprinose samo zato što je farmu legalno izgradio. Svi oni u selu koji su farme radili bez građevinske dozvole, doprinose ne moraju plaćati. Ljut prosvjeduje sa svojim kravama ispred općine u Bogdanovcima kraj Vukovara.

S Tomislavove farme, jedna po jedna, došle su na prosvjed u središte sela. Krave je doveo jer ga Općina ne želi osloboditi plaćanja komunalnih doprinosa.

Pročitajte i ovo Ilustracija 30 tisuća kvadrata Zemljište na Blajburškom polju prodano - mljekaru: Moglo bi služiti za ispašu krava Ilustracija Budućnost stočarstva? Uzgojene krave koje bi mogle imati snažan utjecaj u cijelom svijetu: Stručnjaci skeptični

‘Ja nisam od općine tražio ni lipu da mi daju, ni lipu, ali sam tražio samo da mi ne uzmu’, kaže Tomislav Matijašević iz Bogdanovaca.

No Općina je ipak uzela. ‘Vijećnici navode da ga ne žele osloboditi jer se ne pridržava osnovnih načela komunalnog reda u naselju’, kaže HDZ-ov načelnik općine Bogdanovci Marijan Gelo.

Ali Tomislavove krave nisu u naselju, već izvan njega i to na farmi koja je legalno izgrađena. Pošten rad u ovom se slučaju nije isplatio. ‘Oni koji su napravili objekte na nelegalan način, mimo građevinskih dozvola, oni nisu obveznici plaćanja doprinosa’, kaže HSP-ov predsjednik općinskog vijeća Bogdanovci Mato Filkovac.

Takvih je u selu puno, smatra Tomislav. ‘Ovi vijećnici koji su digli ruku protiv mene da mi se naplati, oni su napravili svinjce, šupe, garaže, sve u svom dvorištu nelegalno’, kaže Tomislav.

Apsurd koji Matijaševiće dovodi do suza. ‘Joj sinko, ubila bi se šta su mi djeca dočekala, joj gore mi je nego kad je rat bio’, u suzama kaže Lucija Matijašević, Tomislavova majka.

Doprinose si može priuštiti, ali nepravedan odnos Općine ne može. ‘Nisu problem ti novci kojih će u mjesec i pol biti nekih 17, 18 tisuća kuna, ali je stvar principa’, kaže Tomislav. Borbu za principe Tomislav nastavlja. Dok je pošteno radio, mnogi drugi nisu, a kaznu za to sada plaća njegovo gospodarstvo.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene