Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvoje turista, Irca (34) i Britanku (29) koji su doživjeli havariju sa svojim kajakom u blizini Biševa kod Visa, spasili su kasno sinoć komiški vatrogasci i neozlijeđene odveli u njihov apartaman, doznaje se od vatrogasaca i policije.


Par je u ponedjeljak oko 11 sati kajakom otplovio u turistički obilazak Komiže i Modre špilje. Kako se popodne promijenilo vrijeme i digli se valovi, uskoro se kajak potopio, a stranci završili u moru.

Vezani članci Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 4 Dubrovačke atrakcije puste su poput brojnih turističkih mjesta u Hrvatskoj, no cijene i dalje izazivaju pažnju javnosti Slika nije dostupna Turisti pali u provaliju izvan životne opasnosti

Uspjeli su doplivati do oštrih stijena i na njih se popeti. No, iako je taj dio na obali, teren je nepristupačan pa se nisu mogli domoći ravnijeg kopna.

Vlasnica turističkog apartman zabrinula se kada je shvatila da već pada noć, a njezini se gosti nisu vratili na kopno. O svemu je u 20:15 sati obavijestila hitne službe te je policija patrolnim čamcem krenula u izviđanje i nedugo nakon potrage pronašla Irca i Britanku na stijenama s kojih su im uspaničeno mahali.

Nasred Jadrana s veslom u ruci: Prvi susret s 30 kilometara otvorenog mora!

U policiji su rekli da im zbog nepristupačnog terena i mnoštva stijena u moru nisu mogli prići i spasiti ih, pa su alarmirali kopnene snage.

Ubrzo su s kopna u pomoć priskočili gasitelji Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Komiža, koji su u 23:30 sati Irca i Britanku spasili s oštrih stijena, te ih odveli u apartman. Turisti nisu ozlijeđeni i odbili su liječničku pomoć. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook