Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od sukoba u središnjoj Aziji

Rusija spremna na suradnju s SAD-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je spremna na suradnju sa SAD-om u pogledu pitanja Afganistana, a spremna je i pomoći oko prijevoza nevojnih potrepština, izjavio je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

'Ovo mora biti potpuno izjednačeno partnerstvo', rekao je Medvedev na konferenciji za novinare održanoj u Taškentu gdje je razgovarao s uzbekistanskim predsjednikom Islamom Karimovim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaokret u odnosima Teheran spreman na suradnju, ako Washington promijeni politiku Slika nije dostupna Rusija: Amerikanci vojnim brodovima naoružavaju Gruziju, SAD niječe

'Nadajmo se da će nova američka administracija biti uspješnija u rješavanju afganistanskog pitanja od prethodne', kazao je Medvedev. 'Mi smo u spremni za potpunu i ravnopravnu suradnju na području sigurnosti u Afganistanu, uključujući tu i suradnju sa Sjedinjenim Državama', istaknuo je ruski predsjednik dodajući kako je Moskva 'spremna na suradnju i u najkompliciranijim područjima... uključujući tranzit nevojnih dobara'.

Karimov je izjavio kako strahuje da bi sve veće napetosti u Pakistanu mogle potaknuti nemire u središnjoj Aziji. 'Radikali bi mogli ponovno pokrenuti nedavne događaje u Pakistanu', kazao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene