Obavijesti Video Pretražite Navigacija
blago rečeno

Ronko: ''Glasat ću za SDP-ov prijedlog jer je to moj prijedlog koji su mi ukrali''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši SDP-ov, a sada saborski zastupnik u Klubu Milana Bandića Zdravko Ronko poručio je u srijedu da će glasati za SDP-ov prijedlog da se izmjeni Zakon o porezu na dohodak i povećaju plaće, jer je to, tvrdi, njegov prijedlog koji su mu SDP-ovci "blago rečeno, ukrali".

Ronko tvrdi da je ideju o povećanju plaća iznio još u rujnu prošle godine u raspravi o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak te u studenom u amandmanu na izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost, kada je isticao kako PDV ne treba smanjivati na 24 posto, već višak sredstava s te osnove usmjeriti na povećanje osobnog odbitka sa 3800 na 5000 kuna.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin, Mirela Ahmetović, Davor Matijević Traži se ostavka Počeo otvoreni rat u SDP-u: "Jesam li propustio nešto? Treba nam revolucija!" Peđa Grbin "Bio sam u pravu" Grbin: "Idemo na nove izbore. To nije nenormalno u drugim zemljama, samo se u Hrvatskoj čudimo"

''Iz te moje rasprave nastao je i ovaj prijedlog SDP-a, koji su mi, blago rečeno, ukrali'', kaže Ronko i poručuje da mu članstvo u Klubu Bandićeve Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika neće i ne može biti prepreka da podrži taj "svoj" prijedlog. Izmjenama Zakona o porezu na dohodak SDP predlaže da se poveća osobni odbitak s 3800 na 5000 kuna, čime bi, kako tumači Davor Bernardić (SDP), plaće trenutno narasle između 330 i 500 kuna mjesečno, bez dodatnog troška za poslodavce.

O SDP-ovu prijedlogu Sabor je raspravljao u utorak, a glasat će u četvrtak, vladajući ga u raspravi nisu podržali, tumačeći kako ne bi obuhvatio građane s najmanjim prihodima, a jedinice lokalne samouprave istodobno bi ostavio bez 2,4 milijarde kuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene