Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs potvrdio je kako će se na izborima u Hrvatskoj 2007. godine pojaviti nova stranka koja će okupiti desnicu te je najavio kako će ona dati odlučnu potporu Hrvatskoj demokratskoj zajednici Bosne i Hercegovine (HDZ BiH).


U izjavi koju je prenio sarajevski tjednik "Slobodna Bosna", Ćesić je kazao kako još postoje dvojbe hoće li se nova stranka hrvatske desnice zvati "HDZ dr. Franje Tuđmana" ili "Hrvatska bratska zajednica".

Vezani članci Slika nije dostupna Rojs više od pet sati davao iskaz o 66. pukovniji HV-a Slika nije dostupna 'Nad lipom 35': 2. prosinca jubilarna 50. emisija

Ta će stranka, kazao je Ćesić, budno paziti i na položaj Hrvata u BiH, a partner u tome bit će joj prije svega HDZ BiH, kojemu je na čelu Dragan Čović.

"Nećemo ih (Hrvate u BiH) ostaviti kao što ih nismo ostavili od 1990. do 2000.", izjavio je Rojs.

Aludirajući na raskol unutar jedinstvenog HDZ-a u BiH, iz kojeg su nastale dvije stranke slična imena, koje sada obje pretendiraju na sudjelovanje u vlasti, Ćesić je izjavio kako "onima koji su razbili HDZ BiH kao što je Ivo Sanader, predlažemo da osnuju Europsku demokratsku zajednicu i tako služe međunarodnoj zajednici a ne hrvatskom narodu".