Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rojs osniva svoju stranku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs potvrdio je kako će se na izborima u Hrvatskoj 2007. godine pojaviti nova stranka koja će okupiti desnicu te je najavio kako će ona dati odlučnu potporu Hrvatskoj demokratskoj zajednici Bosne i Hercegovine (HDZ BiH).

U izjavi koju je prenio sarajevski tjednik "Slobodna Bosna", Ćesić je kazao kako još postoje dvojbe hoće li se nova stranka hrvatske desnice zvati "HDZ dr. Franje Tuđmana" ili "Hrvatska bratska zajednica".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Kakvu sam golgotu prošao!' Rojs se rasplakao pred novinarima Slika nije dostupna Za sve bu ih tužil' Rojs više od pet sati davao iskaz o 66. pukovniji HV-a

Ta će stranka, kazao je Ćesić, budno paziti i na položaj Hrvata u BiH, a partner u tome bit će joj prije svega HDZ BiH, kojemu je na čelu Dragan Čović.

"Nećemo ih (Hrvate u BiH) ostaviti kao što ih nismo ostavili od 1990. do 2000.", izjavio je Rojs.

Aludirajući na raskol unutar jedinstvenog HDZ-a u BiH, iz kojeg su nastale dvije stranke slična imena, koje sada obje pretendiraju na sudjelovanje u vlasti, Ćesić je izjavio kako "onima koji su razbili HDZ BiH kao što je Ivo Sanader, predlažemo da osnuju Europsku demokratsku zajednicu i tako služe međunarodnoj zajednici a ne hrvatskom narodu".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene